De Nieuwe Kaai vormde het decor voor de duatlon. © RR

Eerste HB Accountants Duatlon succes dankzij “erg enthousiast publiek”

Turnhout -

Meer dan 550 deelnemers werkten zich in het zweet tijdens de eerste HB Accountants Triatlon, die door blauwalgen in het kanaalwater een duatlon werd. Bij de heren was het nagelbijten, bij de dames kregen we een verrassende winnaar.

Wouter Adriaensen

De HB Accountants Triatlon was de eerste zwem-, fiets- en loopwedstrijd die de Turnhoutse triatlonclub Taxan[TRIA] organiseerde. Zij konden 557 deelnemers naar de jachthaven aan de Nieuwe Kaai lokken. 67 duo’s werkten de wedstrijd voor ouders en kinderen af.

Op de sprintafstand zegevierde Bruggeling Loewis Kinget. Na één ronde fietsen volgde hij de vooroprijdende motor waardoor hij te vroeg in de wisselzone arriveerde. Hij maakte rechtsomkeer, sloot terug aan bij de kopgroep en trok ervandoor tijdens de laatste 5 kilometer lopen. Dieter Roelandt en Bert Nietvelt vervolledigden het podium. Bij de dames was jonge Kaat Baron de snelste na 2,5 kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en nog eens 5 kilometer lopen. Zij werd gevolgd door Lien Boeykens en Senne Verbist.

Debutante wint

Na 3,5 kilometer lopen, 40 kilometer fietsen en nog eens 10 kilometer lopen kwamen toch drie heren binnen de vijftien seconden van elkaar als eerst aan. Na een spannende strijd haalde Devlin Derudder het voor Geert Lauryssen en Siebe de Winter. De grootste verrassing was evenwel te noteren bij de dames. De Limburgse Anneleen Van der Schoepen, lid van de Molse triatlonclub Triamo, debuteerde op duatlon en finishte meteen eerste. Ze had liefst drie en een halve minuut voorsprong op topfavoriete Silke Baumer.

Taxan[TRIA] kreeg complimenten van de gespecialiseerde pers. Volgens hen is de nieuwe wedstrijd “een aanvulling met veel potentieel voor de triatlonkalender, met dank aan het goeie weer maar vooral aan een erg enthousiast publiek”. (woad)

www.taxantria.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio