Sidney Marinus, Katelijne van Beirendonck, Ilse legems, Walter Janssen, Patrick Van Den Kieboom en Mark De Keyser kijken uit naar de reünie. © Dirk Van de Velde

Jeugdhuis Kruispunt herleeft 60 jaar na opening: “Het ideale moment om stiekem je eerste lief nog eens te zien”

Edegem -

Begin deze eeuw sloot Jeugdhuis Kruispunt van Edegem de deuren, maar op zijn top telde het meer dan 1.500 leden. Met een dansavond voor de zestigste verjaardag herbeleven oud-leden zaterdag de tijden van toen.

Filip Spoelders

Jeugdhuis Kruispunt opende in 1962 de deuren in de Strijdersstraat. In de jaren 70, 80 en 90 groeide het uit tot één van de grootste jeugdhuizen van Vlaanderen. Tegen 2001 lagen de mooie jaren achter zich en sloot het jeugdhuis. Door een fusie met jeugdhuis Limerick ging het over in jeugdhuis Nootuitgang. Maar bij veel oud-leden kriebelde het om de nostalgische tijden nog eens te beleven.

“Na onze stickeractie voor het goede doel twee jaar geleden, wilden we eens zot doen en zoveel mogelijk mensen van jeugdhuis Kruispunt bij elkaar te brengen. We zijn twee jaar bezig met de voorbereidingen”, vertelt Sidney Marinus, die het Kruispunt in de jaren 90 mee liet bruisen.

Met jetons

Onder de vele evenementen vormden de dansavonden op zaterdag een grote trekpleister. Wekelijks kwamen tot vijfhonderd jongeren uit de regio naar Edegem om uit te gaan. “Daarom zorgen we voor een nostalgische avond zoals het vroeger in ons jeugdhuis was. Er zal een kassa zijn, we werken met jetons, de dj’s van vroeger komen en het systeem van de dienst- en tapploegen zal opnieuw worden ingezet. Het wordt voor Kruispunters een mooie avond om elkaar terug te zien en het is het ideale moment om stiekem je eerste lief nog eens te zien.”

Ook het ’t Kelderkezal even terug van weggeweest zijn. “’t Kelderke was ons café dat op weekdagen geopend was. Zaterdag zal er in de zaal een aparte ruimte zijn in de sfeer van ‘t Kelderke. Daar kunnen de bezoekers rustig babbelen als ze niet op de dansvloer staan.”

De reünie gaat niet door in de voormalige gebouwen aan de Strijdersstraat, maar wel in Hangar 27 aan de Parklaan. “Om 12u beginnen we met een brunch voor wie de reünie rustig wil beleven. Hiervoor hebben we al zeventig inschrijvingen. De dansavond start om 20u. We hebben reeds meer dan driehonderd kaarten verkocht”, besluit Sidney.

Online inschrijven voor de brunch kan nog tot dinsdagavond. Kaarten in voorverkoop aanschaffen voor ’s avonds is tot vrijdagochtend mogelijk. Ook aan de kassa kunnen kaarten worden gekocht. De opbrengst van de dag gaat naar lokale goede doelen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio