Kunstacademie voor kinderen © rr

Kunstacademie voor kinderen

Aartselaar -

De cultuurdienst en muziekacademie dromen al een tijdje van een academie voor beeldende kunsten. Eind september starten ze met een testproject waarbij een klein groepje lagereschoolkinderen al eens kan proeven via een creatief atelier.

Jef Wijckmans

 © rr

De Aartselaarse cultuurdienst start deze week met een kunstatelier voor kinderen na school. Het is een proefproject in samenwerking met de Academie voor Muziek en Woord dat op termijn wil uitgroeien tot een volwaardige kunstacademie in de regio.

Tien weken lang kunnen vijftien creatieve 8 tot 12-jarigen op maandag na school terecht in cultuurcentrum ’t Aambeeld voor een kunstatelier. Tussen 15.45 en 18.15u experimenteren ze met allerlei beeldende kunstvormen en krijgen ze op een speelse wijze een introductie in de kunstgeschiedenis.

Naar de toekomst toe is er de hoop een volwaardige Academie voor Beeldende Kunsten op te richten binnen het deeltijds kunstonderwijs waar plaats is voor meer kinderen van alle leeftijden.

 © RR

Naschoolse trajecten

Het creatief atelier is een van de drie naschoolse trajecten die de cultuurdienst dit seizoen organiseert. Door meer in te zetten op langere workshops rond kunst, muziek en digitaal leren springt de cultuurdienst bij in de opvang van lagereschoolkinderen in de gemeente.

Dankzij een slimme samenwerking met buitenschoolse kinderopvang Robbedoes kunnen alle Aartselaarse kinderen makkelijk aansluiten, ook zij die na school in de nabewaking gaan. Ouders schrijven hun kind in voor een reeks workshops via de cultuurdienst en een IBO-medewerker begeleidt hen naar ’t Aambeeld en weer terug. Meer informatie over het volledige aanbod ateliers is te ontdekken via de website.

www.cultureelcentrumaartselaar.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio