Alex Neves van Kruibeke wordt opgevangen door Dries Steur en Yusuf Hussein. ©  EWT

Voetbal  2de provinciale C Jong-Vlaanderen Kruibeke 3 - Eendracht Bazel 0

Jong-Vlaanderen is opnieuw de ‘ploeg van Groot-Kruibeke’

Kruibeke -

Jong-Vlaanderen Kruibeke is opnieuw de ‘ploeg van Groot-Kruibeke’. Nadat Eendracht Bazel vorig seizoen de fakkel leek over te nemen, zetten de mannen van Michiel Joris zaterdagavond opnieuw de puntjes op de i door het onderlinge duel met 3-0 te winnen.

Dirk Van Bruysel

“Het liep nochtans niet van een leien dakje”, blikt Michiel Joris terug. “In de eerste helft zette Bazel ons onder druk, waardoor we niet in ons spel geraakten. Na de rust zijn we dan wel beter combinatievoetbal beginnen spelen en dat leidde al snel tot de openingstreffer. Uiteindelijk werd het nog een ruime overwinning, al moet ik toegeven dat het wel vertekende cijfers zijn.”

“We wonnen, maar ik zit toch een beetje met een dubbel gevoel”, zegt Maxim Demoor, maker van het derde doelpunt. “Voetballend was deze derby niet meteen onze beste wedstrijd. Het was voetbaltechnisch geen hoogstaande match, zeker in de eerste helft niet toen er amper kansen waren. Na de rust kreeg Bazel het moeilijker om alles te belopen. Nadat we de openingstreffer hadden gescoord, hebben we de match nog vlot naar onze hand kunnen zetten. We verdubbelden al vlug de score en ik nette bij het ingaan van het slotkwartier nog een derde doelpunt. Het was mijn eerste doelpunt van deze campagne. Vorig seizoen scoorde ik niet, maar dat was niet verwonderlijk in een ploeg die niet draaide. De jaren voordien bleef mijn aantal ook steeds op één of twee goals steken. Nu is de kop eraf. Het is het resultaat van hard werken. De voorbije week hadden we extra aandacht besteed aan de afwerking en dat loonde.”

“Na Kieldrecht, tegen wie we onze beste match speelden ondanks het zware verlies, en Doorslaar, waartegen we een gelijkspel lieten optekenen, pakten we wel de drie punten tegen Beervelde en nu Bazel. Het gaat erop vooruit. Hopelijk is deze goede competitiestart het begin van een rustig seizoen.”

Filip Strobbe (Eendracht Bazel): “Blessure Brian Soares Duarte sloeg ons even uit ons lood”

Bij Bazel likt me inmiddels zijn wonden. Filip Strobbe, die vorig seizoen nog kampioen werd met SK Beveren, is nog steeds op zoek naar het eerste competitiepuntje.

“Nochtans zijn we goed aan deze al bij al faire en aangename derby begonnen, maar de fout van Angelo Fontyn op Brian Soares Duarte, die met de ziekenwagen diende weggebracht te worden, sloeg ons even uit ons lood”, zegt Strobbe. “In de eerste helft waren er weliswaar langs beide zijden amper kansen, maar na de rust strafte Kruibeke balverlies af. Daardoor gingen de kopjes naar beneden. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Het is al enkele weken hetzelfde verhaal: we missen balvastheid en creativiteit. Goede wil is er genoeg aanwezig, wat dat betreft kan ik niemand iets verwijten, maar het zou toch leuk zijn om eens op voorsprong te kunnen komen. Akkoord, in vergelijking met vorig seizoen is onze kern fel verjongd en versmald. Nogmaals, ik kan de groep niks verwijten, maar het tij moet toch zo snel mogelijk keren, want zo krijgt ons vertrouwen wekelijks een knauw. En dat is jammer, want het moet hoe dan ook met deze groep gebeuren.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio