© Politie Antwerpen

Minderjarige bromfietser bezorgt cocaïne in Berchem: 17-jarige naar jeugdrechter

Berchem -

De Antwerpse politie heeft een 17-jarige kerel opgepakt. De jongeman had net cocaïne aan de man gebracht en had bijna 2.500 euro cash geld op zak.

jtp

Het drugsondersteuningsteam stelde de drugsdeal vast in de Strijdhoflaan in Berchem. “Een bestuurder van een auto wisselde iets uit met een bromfietser, waarna de twee werden gecontroleerd”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

“De bromfietser van 17 jaar bleek net voor 50 euro cocaïne te hebben verkocht. Hij had nog vier andere dosissen en 2.430 euro cash geld op zak.” De politie nam alle bezwarende spullen in beslag. De 17-jarige werd opgepakt en komt voor de jeugdrechter.

In de Pastorijstraat stelde het wijkondersteuningsteam (WOT) City een heroïnedeal vast. “De 22-jarige man had nog tien dosissen op zak en bleek illegaal in ons land te verblijven. Zijn drugs, geld, gsm en e-step werden in beslag genomen”, aldus Bruyns.

Het WOT Zuid kreeg dan weer informatie over mogelijke drugshandel vanuit een café in de Julius De Geyterstraat op het Kiel. “Bij toezicht werden twee personen gecontroleerd die erkenden dat ze in de zaak hasj hadden aangekocht”, zegt Bruyns. Met behulp van een drugshond van de federale politie werd de zaak doorzocht. Daarbij trof de politie hasj, cocaïne en cannabis aan. Twee personen werden gearresteerd en voorgeleid.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio