Voor alle sportieve Brechtenaren is er een plaktattoo. Wie hiervan een leuke foto instuurt, maakt ook nog eens kans op een mooie prijs.  © Gemeente Brecht

Zo’n 2.500 schoolkinderen brengen hun sportclub naar school, gemeente daagt sporters uit met plaktattoo-wedstrijd

Brecht -

De maand van de sportclub bereikt woensdag 28 september haar hoogtepunt op de Dag van de Sportclub. Alle scholen verwelkomen hun leerlingen in sportoutfit en organiseren leuke activiteiten. De sportdienst daagt van haar kant alle Brechtse sportievelingen uit om een plaktattoo te bemachtigen.

Brechtenaren aanzetten tot sporten, dat is het doel van de gemeentelijke sportdienst tijdens de maand van de sportclub. De dienst werkte daartoe enkele leuke sportersbelevenmeer-acties uit. Zo is er een plaktattoo- wedstrijd, zijn er sportstempelkaarten en is er de Vander Noot Cup.

Heel wat Brechtse sportclubs gooiden de deuren al wagenwijd open voor gratis initiaties en kijkdagen. Naast de meer traditionele sporten zoals voetbal, turnen en dansen, ontdekten inwoners een aantal niet zo alledaagse sporten als ropeskipping, kunstrolschaatsen, sportief paaldansen, touwtrekken, triatlon, modelvliegen, vissen en tal van vechtsporten.

Plaktattoo-wedstrijd

Iedereen die gek is op sport, mag gratis een glitterplaktattoo ophalen in onder meer sporthal de Ring of aan het onthaal van de bibfilialen. Wie de tattoo opkleeft en er een leuke foto of filmpje van maakt, kan het resultaat, met vermelding van #sportersbelevenmeer #plaktattoo en tag @gemeentebrecht, posten op Instagram, Facebook of TikTok of sturen naar sportdienst@brecht.be. Uit alle foto’s en filmpjes worden maar liefst tien winnaars geloot. De hoofdprijs is een mini-trampoline.

Sportclub op school

Op woensdag 28 september, Dag van de Sportclub, luidt het devies ‘Breng je sportclub naar school’! Alle Brechtse scholen verwachten de leerlingen in sportoutfit en organiseren een leuke activiteit om sport wat meer in de kijker te zetten.

Alle 2.500 Brechtse schoolkinderen kregen via de school een sportersbelevenmeer-stempelkaart. Hierop verzamelen ze drie stempels in hun sportclub, op hun school en via de plaktattoo van de gemeente. In ruil voor een volle stempelkaart ontvangen ze een sportersbelevenmeer-cadeau van de gemeente Brecht.

Vander Noot Cup

Op zondagnamiddag 2 oktober strijden de verenigingen voor de titel ‘sterkste vereniging van Brecht’ tijdens de Vander Noot Cup op het sluitingsfeest van het gelijknamige gemeenschapscentrum. Elke Brechtse vereniging vaardigt één vrouw en één man af die de eer van de vereniging hoog moet houden.

Alle ingeschreven deelnemers leggen individueel zes disciplines af, denk bijvoorbeeld aan monkeybars, loopband en roeien. De vereniging met de sterkste vrouw en/of de sterkste man wint een mooie prijs. Iedereen kan natuurlijk komen supporteren voor zijn of haar vereniging. (ella)

www.brecht.be/maandvandesportclub , sportdienst@brecht.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio