Archiefbeeld. © rr

13-jarige koopt drugs van 15-jarige dealer

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zaterdag een drugsdeal opgemerkt tussen een 13-jarige klant en een 15-jarige dealer. Naast cannabis en xtc-pillen had de dealer nog een groot keukenmes in zijn broek verstopt. Hij werd voorgeleid bij de jeugdrechter.

nelo

Het wijkondersteuningsteam (WOT) Centrum zag zaterdag een jongeman uit de metro komen in de buurt van de Plantin en Moretuslei. “Hij was duidelijk op zoek naar iets of iemand en maakte daarbij dikwijls gebruik van zijn gsm”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Na een poosje ging hij naar de omgeving van het treinstation in Berchem. Daar maakte hij contact met een jonge kerel. De twee wisselden iets uit en gingen elk hun eigen weg. Niet ver, want de politie deed hen beiden stoppen.

“De dealer bleek 15 jaar te zijn, zijn klant amper 13 jaar oud”, zegt Bruyns. “De verkoper had hem cannabis verkocht. De 15-jarige had ook nog twee dosissen cannabis en twaalf xtc-pillen op zak. In zijn broek zat een groot keukenmes verstopt. Hij is na verhoor voorgeleid bij de jeugdrechter.”

Ook de jonge klant was niet snel van de politie af. “Hij had nog een en ander uit te leggen in een dossier van oplichting”, aldus de politie. Ook een andere dertienjarige liep vrijdag tegen de lamp nadat hij drugs had bezorgd aan een vrouw in de Uitbreidingsstraat. Ook hij kwam bij de jeugdrechter.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio