Het stadsbestuur van Sint-Niklaas schenkt de Duurzame Helden een foto van hun vereniging of werking cadeau als aandenken.  ©  RR

Duurzame Helden krijgen bekroning van het stadsbestuur: “Elk op hun manier aandacht voor kwetsbare inwoners”

Sint-Niklaas -

De organisaties Refu Interim, kinderfietsenbib Op Wielekes, sociale kruidenier De Springplank en de buddywerking zijn door het stadsbestuur van Sint-Niklaas benoemd tot Duurzame Helden. “De vier organisaties hebben elk op hun manier aandacht voor kwetsbare doelgroepen.”

Yannick Joos

Naar aanleiding van de Week van de Duurzame Gemeente zette het Sint-Niklase stadsbestuur duurzame organisaties in de kijker. Dit jaar ligt de focus op het globale thema Laat niemand achter. “De vier Duurzame Helden dragen elk op hun eigen bijzondere manier bij om van de wereld een betere plek te maken”, klinkt het.

Refu Interim biedt vrijwilligerswerk aan mensen die nieuw zijn in België om hen de kans te geven om organisaties te leren kennen. Sociale kruidenier De Springplank zet zich in als voedselverdeelpunt en als plek voor ontmoeting. De kinderfietsenbib Op Wielekes is een plek dichtbij het station waar ouders voor maximum 30 euro per jaar een fiets kunnen lenen voor hun kind. De buddywerkingen zetten vrijwillige buddy’s in die kwetsbare inwoners wegwijs maken en bijstaan met administratieve hulp.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas schenkt de Duurzame Helden een foto van hun vereniging of werking cadeau als aandenken.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio