© Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik speel viool in een groot strijkersensemble”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Rebecca Diependaele (38).

Elien Van Wynsberghe

“Sinds vorig jaar speel ik weer viool. Ik ben er een paar keer mee gestopt maar nu heb ik de draad opnieuw opgepikt. Ergens blijft daar toch iets van hangen in je onderbewuste geheugen, want het lukt me eigenlijk wel. Alleen de fysieke training moest ik terug opbouwen. In het begin had ik gigantisch vaak last van krampen in mijn handen.”

“Ik ga nu telkens op maandag naar de academie. Dan heb ik zowel individuele les als samenspel. Ik speel in een groot strijkersensemble. Dat vind ik supertof. We spelen dan arrangementen van klassieke muziek maar ook medleys van filmmuziek. Van de Pirates Of The Caribbean bijvoorbeeld.”

“Ik heb musicologie gestudeerd en werk vandaag voor twee kunstorganisaties. Ik sta in voor de zakelijke kant, het in toom houden van de budgetten. Dat heb ik gaandeweg geleerd en ik vind dat heel boeiend om te doen.”

“Zelf muziek spelen, doe ik puur als liefhebber. Het is tijd voor mezelf. Want ik heb sinds vier jaar een zoontje. Naar hem gaat natuurlijk ook veel tijd en energie. Mijn man is beroepsmuzikant en is vaak weg van huis. Dat hoort bij het leven van een muzikant. We vormen dus best een muzikaal gezin. Want ik zie dat dat muzikale ook in mijn zoontje zit. Hij is erg beweeglijk en volgt nu kleuterballet. Dat doet hij met zo veel enthousiasme. Ik vind dat prachtig om te zien.”

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio