Een zonnepaneel wordt geïnstalleerd op een dak. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zonnepanelen op gemeentegebouwen verschijnen in 2023

Boom -

Het zonnedeelproject, voor de installatie van zonnepanelen met burgercoöperatie op enkele gemeentelijke gebouwen, nadert zijn uitvoeringsfase. Recent werd het subsidiedossier dat Ecopower heeft ingediend goedgekeurd. Waarschijnlijk worden de zonnepanelen in het voorjaar van 2023 geplaatst.

Begin dit jaar besliste het lokaal bestuur een zonnedeelproject op te starten. Daarvoor werd een samenwerking aangegaan met Ecopower. Het zonnedeelproject is ecologisch en financieel interessant. De gemeente bespaart op de energiefactuur en verbruikt lokaal opgewekte energie. Burgercoöperanten ontvangen een rendement op hun aandeel in de zonnepanelen.

Concreet komen er zonnepanelen op de gebouwen van woonzorgcentrum Den Beuk en Brandpunt, evenals op het dak van de gebouwen van de technische dienst in de Dijleweg. Om nog verder te kunnen besparen en duurzamer te werken, is ook een onderhoud- en energieprestatiecontract opgestart. Dit zowel voor Den Beuk, Brandpunt, de gebouwen van de technische dienst, het Ecohuis, het Beukennootje en de Tuin van de kleine chef. De haalbaarheidsstudie is net goedgekeurd. Nu wordt bekeken welke investeringen er nog kunnen worden gedaan.

Het lokaal bestuur roept daarnaast de burgers op om mee na te denken hoe de gemeente nog duurzamer te maken. Voorstellen kan je sturen naar milieu@boom.be of je kan je aansluiten bij Atmosfeermakers.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio