Archiefbeeld. © rr

Politie arresteert motorfietsdief die zonder rijbewijs én onder invloed van drugs rijdt

Antwerpen -

Via automatische nummerplaatherkenning heeft de Antwerpse politie zaterdag een gestolen motorfiets onderschept in de Van Schoonhovenstraat. De 29-jarige bestuurder kon na een korte achtervolging worden opgepakt. De man verblijft illegaal in het land, had geen rijbewijs en reed bovendien onder invloed van drugs.

nelo

De mobiele eenheid kon in samenwerking met het cameratoezicht van het Realtime Intelligence Center (RTIC) de motorfiets onderscheppen. “De bestuurder had de motorfiets net geparkeerd in de Van Schoonhovenstraat”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Toen de politie op de bestuurder afging, wierp hij de motor naar de grond waardoor twee dienstvoertuigen geraakt en beschadigd werden.”

De man zette het op een lopen en werd achterna gezeten door inspecteurs van de mobiele eenheid. “In de Schaafstraat kon met de hulp van een ploeg interventie en het fietsteam de verdachte staande gehouden worden. De man die illegaal in het land verblijft, werd gearresteerd. Hij beschikte niet over een rijbewijs. Een drugstest wees uit dat de man onder invloed van verdovende middelen reed”, zegt Bruyns.

De verdachte van 29 jaar mocht van het parket en van de Dienst Vreemdelingenzaken na verhoor beschikken. De motorfiets werd later aan de eigenaar terugbezorgd.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio