Patrick Van Kets in zijn tijd als assistent-coach bij STVV. ©  BELGA

Patrick Van Kets, ex-speler van RC Mechelen en Beerschot, overleden op 55-jarige leeftijd

Voormalig voetballer Patrick Van Kets is op 55-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde STVV, waar hij als speler en trainer aan de slag was, maandag via Twitter. Van Kets heeft ook een verleden bij onder meer Racing Mechelen, Beerschot en Waasland-Beveren.

Bron: BELGA

“Vol ongeloof ontving de club vanmiddag het tragische nieuws van het overlijden van ex-speler en ex-trainer Patrick Van Kets. Een Kanarie in hart en nieren. De club wenst vrienden en familie ongelooflijk veel sterkte toe”, stelt STVV.

Van Kets, die leed aan de ziekte van Charcot (een spieraandoening), begon zijn profcarrière bij RC Mechelen (1988-1989) en verhuisde dan naar Sint-Truiden (1989-1991). Na een passage bij Beerschot (1991-1993) speelde hij nog voor een rist kleinere Franse clubs, om in 2002 te stoppen. Na zijn spelerscarrière werd Van Kets onder meer trainer van de U21 van Standard, was hij assistent bij STVV (onder Ivan Leko), het Arabische Al Ain, Waasland-Beveren (onder Nicky Hayen) en het Indiase Kerala Blasters. Daar ging hij in oktober 2021 om persoonlijke redenen weg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio