Archiefbeeld. © rr

Politie betrapt dief omdat elektrische fiets geen batterij heeft

Antwerpen-Noord, Borgerhout -

In de omgeving van Antwerpen Dam, Seefhoek, Stuivenberg en Borgerhout hebben de plaatselijke wijkteams en het fietsteam Orida zondag een actie gehouden tegen fietsdiefstallen. Een fietser werd betrapt met een elektrische fiets zonder batterij, de man kon ook geen uitleg geven van wie de fiets was.

nelo

De politie kon tijdens de actie een gestolen elektrische fiets terugvinden en overhandigen aan de eigenaar. “Er werd ook iemand gestopt die op een elektrische fiets reed maar zonder batterij. Hij kon geen goede uitleg geven van waar de fiets kwam of van wie de fiets was.”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De verdachte verblijft illegaal in het land. Er is een proces-verbaal voor heling opgesteld.”

De patrouilles vonden ook een achtergelaten koersfiets. Die is meegenomen naar kantoor voor verder onderzoek.

De politie stelde ook een onmiddellijke minnelijke schikking voor aan iemand die betrapt werd op het roken van cannabis. “Ook twee andere personen hadden respectievelijk drugs en een verboden wapen op zak. Een van hen verbleef illegaal in ons land en is ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken”, aldus Bruyns.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio