Een voorbeeld van een groendak. © Erik Van Eycken

Kom alles te weten over groendaken en kaarsen tijdens infomarkt van Bonheiden Boomt

Bonheiden -

Op zondag 2 oktober tussen 11 en 17u is de speelplaats van kleuterschool GEKKO opnieuw het decor voor de infomarkt van Bonheiden Boomt. Tijdens de infomarkt kan je deelnemen aan drie workshops om je woning of tuin te vergroenen of doorlopend een bezoek brengen aan de verschillende infostanden.

Erik Van Eycken

Je kan te weten komen hoe je een groendak voorziet op je eigen woning. Een groendak zorgt niet alleen voor extra groen en biodiversiteit in onze gemeente, maar levert je ook een natuurlijke airco op in de zomer en zorgt ervoor dat je dak beter bestand is tegen de UV-straling van de zon. Deze workshop start om 14.30u.

Van 11.30 tot 14.30u en om 15.30u kan je kaarsen leren maken. Een workshop voor jong en oud. De Bonheidense imkers tonen hoe je aan de slag gaat.

Als je wat meer kleur in de tuin wil krijgen, is er van 11.30u tot 15u en 16u een workshop voor jou. Een bloemenweide vormt een bron van leven voor bijen, vlinders en veel meer. Met een aantal praktische tips ga je na deze workshop naar huis met wat bloemenzaad om de komende lente alvast kleurrijk in te zetten.

Inschrijven voor de workshops is niet verplicht, maar mag altijd via omgeving@bonheiden.be. Doorlopend kan je voor een hapje en drankje terecht bij het schoolteam. De opbrengst gaat naar de verdere vergroening van de schoolomgeving. Kinderen kunnen hoog in de bomen klimmen en spelen in de ontharde speelzones. (evb)

www.bonheiden.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio