©  BELGA

Alejandro Valverde sluit wielercarrière af met Ronde van Lombardije: “Het is het moment om een laatste keer te genieten”

Volgende week zaterdag (8 oktober) spelt Alejandro Valverde voor het laatst in zijn indrukwekkende carrière een rugnummer op. Zijn team Movistar bevestigt maandag dat de Spanjaard dan met de Ronde van Lombardije zijn afscheidskoers rijdt.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Alejandro Valverde werkt de volgende twee weken in Italië zijn laatste profwedstrijden af”, zegt de ploeg, die meteen het programma meegeeft van de 42-jarige Valverde. Hij rijdt nog de Coppa Agostoni op 29 september, de Giro dell’Emilia op 1 oktober, de Tre Valli Varesine op 4 oktober om dan af te sluiten met zijn laatste Monument, de Ronde van Lombardije op 8 oktober.

“Het is het moment om een laatste keer te genieten, en hem te bedanken”, stelt de ploeg, die onderstreept dat de wereldkampioen van 2018 “een sterk team rond zich krijgt” met onder meer landgenoot Enric Mas, de runner-up van de Vuelta achter Remco Evenepoel.

 ©  BELGA

Valverde zet binnenkort een punt achter een carrière van 21 seizoenen waarin hij onder meer de Vuelta (2009) won, vier keer Luik-Bastenaken-Luik (2006, 2008, 2015, 2017), vijf keer de Waalse Pijl (2006, 2014, 2015, 2016, 2017) en de wereldtitel op de weg in 2018 in Innsbruck. 

Eerder deze maand reed hij met de Vuelta zijn laatste grote ronde. Valverde finishte er als dertiende op ruim 25 minuten van kersvers wereldkampioen Evenepoel.

Vastgoed

Jobs in de regio