© ATV

Drie Nederlandse verdachten van aanslag in Merksem opgepakt en aangehouden

Merksem -

De politie heeft drie verdachten opgepakt voor de aanslag van vorige week vrijdag in Merksem. Het gaat opnieuw om Nederlandse mannen. Het trio werd na voorleiding bij de onderzoeksrechter aangehouden.

jtp, sare

De aanslag vond donderdagnacht rond 4 uur plaats in de Lambrechtshoekenlaan in Merksem. Een zwaar explosief vernielde de voordeur van een appartementsgebouw met drie verdiepingen. Kort na de feiten, in de loop van de nacht, kon de politie in de omgeving drie Nederlanders, twee 30-jarigen en een 24-jarige man, oppakken.

“De verdachten werden zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hen aan te houden”, zegt woordvoerder Kato Belmans van het Antwerps parket. De drie komen later deze week voor de raadkamer, die over hun verdere aanhouding moet beslissen.

Vermoedelijk werd de bewoner van de tweede verdieping van het getroffen gebouw geviseerd, de man werkt voor een transportfirma en kwam volgens onze informatie eerder ook al in beeld tijdens onderzoeken rond cocaïnesmokkel.

De voorbije weken werden al meermaals jonge Nederlanders opgepakt die ervan verdacht worden een aanslag te willen plegen op gekende adressen. Bijna twintig man werden aangehouden door de onderzoeksrechter, vier minderjarigen zijn geplaatst door de jeugdrechter. “Door een samenwerking met Nederland konden tien verdachten in Nederland worden gearresteerd”, aldus het parket. Vorige week nog werden drie Nederlanders overgeleverd aan ons land. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag in de Zeevaartstraat.

COLUMN. Kinderen als kamikaze: “Zwakbegaafde jongeren uit Amsterdamse volksbuurten zijn het ideale kanonnenvlees”

 © BFM

Aangeboden door onze partners