Inwoners van Vosselaar kunnen dit jaar ook een gratis boom bestellen. © Bart Van den Langenbergh

Gemeente Vosselaar doet mee aan actie 1.001 bomen

Vosselaar

De inwoners van Vosselaar kunnen dit jaar via de intercommunale IOK een gratis boom bestellen. De milieudienst van Vosselaar organiseert op donderdag 29 september om 20u in zaal Reynaert een informatieavond over dit project, 1.001 bomen, en over de actie Behaag onze Kempen.

Vosselaar neemt dit najaar ook deel aan de actie 1.001 bomen in samenwerking met IOK. “Om onze gemeente groener te maken, kan elk gezin een gratis boom bestellen. Het gaat zowel om loof- als om fruitbomen in halfstam en hoogstam. Bovendien kun je ook uit enkele struiken en kleine bomen kiezen zodat er voor elke grootte van tuin een aanbod is”, legt Inge Van Goubergen (CD&V), schepen van Milieu en Duurzaamheid in Vosselaar, uit. “Met het project 1.001 bomen wil de gemeente iedereen aanzetten om meer te genieten van bomen en ook om allemaal samen te zorgen voor meer bomen. En dat mogen er gerust meer dan 1.001 zijn.”

Inwoners kunnen tot en met donderdag 20 oktober een gratis boom bestellen via de website van IOK. De bomen kunnen op zaterdagvoormiddag 19 november worden afgehaald aan de werkplaats van de technische dienst op de Breemsedijk in Vosselaar.

Tijdens de infoavond geeft Joeri Cortens van Natuurpunt allerlei tips over natuurlijk en vogelvriendelijk inrichten van tuinen. Geïnteresseerden voor de avond schrijven zich best op voorhand in via het e-loket van de gemeente. (bvdl)

www.iok.be/1001bomen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio