Het campagnebeeld van ‘De 8 van Sporta’, een nieuw en laagdrempelig loopevent.  © rr

De 8 van Sporta komt eraan: “Uniek loopevenement doorheen heel Vlaanderen”

Tongerlo -

Zeker Sporten, één van de diensten van multisportfederatie Sporta, organiseert op zondag 2 oktober de eerste editie van De 8 van Sporta. “Dat is een reeks laagdrempelige loopevents verspreid over Vlaanderen die iedereen moeten aanzetten om te bewegen en dit ook te blijven doen”, zegt Jo Schreurs, directeur Sporta. Het sportacentrum in Tongerlo (Westerlo) mag de spits afbijten.

Marc Peeters

Bij Sporta hebben ze gemerkt dat de laatste jaren meer en meer Vlamingen wel willen sporten, maar dan op eigen initiatief. “Daarmee bedoelen we dat ze sporten hoe, waar en wanneer ze willen, zonder dat ze aangesloten zijn bij een club en op vaste momenten hun training afwerken”, weet Jo Schreurs.

De Vlaming is intussen vooral aan het lopen geslagen. Na de Mon Ventoux campagne, die focust op fietsen en wandelen, mikken Sporta en Zeker Sporten nu ook op lopers. “Voor onze eerste editie ‘De 8 van Westerlo’ blijven we op onze eigen Sporta Spot Kempen in Tongerlo. In 2023 volgen nog andere edities op locaties in heel Vlaanderen. We kunnen daar voorlopig nog niet te veel over vertellen maar het beloven allemaal zeer bijzondere locaties te worden”, zegt eventmanager Bart Vanderhoeven.

Het parcours in Tongerlo is uitgetekend in de vorm van een 8 met een lus van 3 kilometer en een lus van 5 kilometer. Op het knooppunt wordt een fanvillage voorzien. De deelnemer beslist zelf welke lussen hij of zij loopt en hoe vaak, zo worden bijna alle loopafstanden mogelijk. Alles kan en alles mag, zelfs tussendoor even uitblazen in de fun- en fanvillage.

“Dit is een uniek concept”, meent Vanderhoeven. “De onervaren loper loopt samen met de geoefende loper. Allemaal samen motiveren we elkaar om te bewegen. Ook het parcours zal hierbij helpen want er valt heel wat te beleven. Zo loopt het parcours doorheen de abdij van Tongerlo en zorgen we voor extra beleving.”

De 8 van Sporta wil veel meer zijn dan een eendaags loopevent en zorgt voor een voor- en natraject. Iedere deelnemer ontvangt bij inschrijving een trainingsschema en tip & tricks. Maar mensen krijgen ook de kans om deel te nemen aan exclusieve webinars en workshops over lopen of gezondheid in het algemeen.

“Na je deelname neemt Zeker Sporten je automatisch mee in een natraject zodat je blijft bewegen en tijdens de volgende De 8 van Sporta je loopdoel kan verhogen”, klinkt het. Op zondag 2 oktober wordt om 14u de groepsstart gegeven maar tussen 13u en 17u kan je ook individueel komen lopen. Vooraf inschrijven is aanbevolen en kost 12 euro. De website biedt een overzicht van wat je daar allemaal voor krijgt.

“De 8 van Westerlo vindt plaats tijdens het feestweekend van de gemeente Westerlo. Het wordt ongetwijfeld een gezellige drukte hier op onze Sporta Spot”, besluit Bart Vanderhoeven.

www.deachtvansporta.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio