Columbarium op begraafplaats Vossenveld. © evdw

Graven, nissen en urnenvelden verwijderd na vervallen concessies

Stabroek -

In de loop van oktober wordt op de verschillende kerkhoven van de poldergemeente bekend gemaakt van welke graven, nissen en urnenvelden de concessies van 15 jaar vervallen. Nabestaanden kunnen de concessie verlengen. Als dat niet gebeurt, worden de graven verwijderd.

Stickers op de betrokken graven, nissen en urnenvelden duiden aan over welke graven het gaat. Op de infoborden op de verschillende begraafplaatsen komen ook lijsten van de betreffende graven, nissen en urnenvelden. Die vind je ook terug op de website van de gemeente (www.stabroek.be) bij de rubriek ‘bekendmakingen’. 

Om een concessie te verlengen, neem je contact op met de dienst begraafplaatsen. De verlening moet worden aangevraagd voor de vervaldag, want nadien is verlengen niet meer mogelijk.

Graven waarvan de concessie voor 31 oktober 2022 verlopen is, worden in de loop van volgend jaar verwijderd. De urnen uit de nissen en urnenvelden worden uitgestrooid op de strooiweide van de begraafplaats. De aanwezige foto’s, vaasjes, tekstborden of andere ornamenten mogen door de nabestaanden worden verwijderd indien gewenst. Dit moet gebeuren voor 31 oktober. Nadien kunnen de ornamenten niet meer worden terugbezorgd.

De naamplaatjes aan de strooiweide, die ouder zijn dan vijftien jaar, worden ook verwijderd.

(evdw )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio