© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Twintiger onder invloed dringt woningen binnen

Weelde -

De 25-jarige J.L. uit Weelde (Ravels) ging in maart van dit jaar onder invloed van medicatie en alcohol op dievenpad in zijn eigen dorp. De twintiger riskeert daarvoor een celstraf met probatie-uitstel.   

L. moest zich voor de rechtbank in Turnhout verantwoorden voor twee diefstalpogingen en een gelukte diefstal. Op 15 maart stapte hij in de Koning Albertstraat in Weelde een inkomhal van een woning binnen waarna hij oog in oog kwam te staan met de bewoonster en haar kleinzoon. De man vluchtte weg naar zijn appartement waar de politie hem onder invloed van alcohol en medicatie aantrof.

In de straat Voorlaar in Weelde ging hij dezelfde maand ook op pad. Camerabeelden van een buurtbewoner toonden aan dat de twintiger met een rugzak over een schutting was geklommen en enkele deuren van een huis had geopend. In een tuinhuis had hij een boormachine klaargezet. In dezelfde straat ging hij ’s nachts om 2.40u een andere woning binnen. “De bewoonster lag in de zetel en werd wakker van het lawaai”, zei procureur Catherine Dederen op de rechtbank. “De beklaagde had de hal van de woning overhoop gezet. Buiten stonden allerlei drank en eten klaar.”

J.L. werd in 2018 al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke straf voor de verkoop en het bezit van verdovende middelen. Het parket vroeg om de jongeman een celstraf met probatie-uitstel te geven. “Mijn cliënt had psychische problemen en nam angstmedicatie. Hij is intussen gestart met begeleiding”, stelde zijn raadsman, meester Alek Dom. Vonnis op 24 oktober. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio