© Bart Van den Langenbergh

Man rijdt rond met geladen wapen en koevoet in auto

Turnhout

Een 38-jarige man riskeert een veroordeling voor het bezit van verboden wapens. De politie betrapte hem met een geladen wapen en een koevoet in zijn auto.   

Inspecteurs van de politie hielden op 23 oktober vorig jaar de auto van N.W. (38) tegen in Turnhout. In zijn auto lagen een geladen pistool en een koevoet binnen handbereik. “Het serienummer van het pistool was verwijderd”, zei openbare aanklager Catherine Dederen. “De man zit in voorhechtenis voor zijn betrokkenheid bij een gijzeling in de buurt van Charleroi.” Het parket vroeg om de man te veroordelen tot een gevangenisstraf van zeven maanden.

De verdediging was voorstander om een boete op te leggen. “Hij had de koevoet bij zich om zich te bevrijden als hij een verkeersongeval zou hebben”, pleitte meester Hilde Colin. “Het pistool was een zeer oud wapen waarmee hij ook geen kwade bedoelingen had. Onderzoek toonde aan dat het wapen niet gebruikt is bij schietincidenten in België en Nederland.”

De advocate benadrukte dat de man, ook lid van motorclub Hells Angels, niet betrokken was bij de gijzeling waarvoor hij nu in de cel verblijft. Vonnis op 24 oktober. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio