De Plussers van Rijkevorsel en Sint-Jozef volgden in 2019 al een theoretische opleiding van de hulpverleningszone Taxandria. © rr

Jeugdverenigingen leren hoe ze best een brandje blussen

Rijkevorsel -

Bij brandgevaar is snel en correct handelen erg belangrijk. De Rijkevorselse jeugdverenigingen krijgen daarom in oktober een praktische opleiding.

De hulpverleningszone Taxandria gaf drie jaar geleden al theoretische vormingen over brandveiligheid aan de jeugdverenigingen in Rijkevorsel. “Op vraag van de jeugdverenigingen volgen er nu ook praktische opleidingen”, zegt schepen van Jeugd Nathalie Cuylaerts (N-VA). “Hiervoor werken ze samen met de firma FJ Fire, die de vormingen aan een goedkoop tarief aanbiedt. De gemeente betaalt de kosten van de opleidingen.”

Op zaterdagen 1 en 29 oktober nemen zo’n twintig leden van de Rijkevorselse jeugdverenigingen deel aan deze vormingen. In de voormiddag wordt hun theoretische kennis bijgeschaafd, waarna ze in de namiddag met brandblussers aan de slag gaan en letterlijk brandjes mogen blussen. De vormingen worden om de drie jaar herhaald, zo gaat de kennis binnen de jeugdverenigingen niet verloren. (ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio