Dit Zootje Ongeregeld won de eerste editie van de Verlinden Cup. © JAA

Vrienden van Verlinden bouwen sportief feest in park van Schoten: “Annelies spreekt de mensen aan”

Schoten -

Waar de Rode Duivels zondagavond niet in slaagden, lukte Annelies Verlinden (CD&V) eerder die dag wel en nog wel in jeans en op sneakers: scoren. Met een stevige trap versloeg ze Jean-Marie Pfaff en zette ze de kroon op haar eerste eigen publiek feest als politica, waarvoor zo’n vijfhonderd Vrienden van Verlinden verzamelden in het park van Schoten.

Jan Auman

Met alle heisa rond de ontvoeringsplannen van haar collega Vincent Van Quickenborne (Open Vld) was het maar de vraag of een groot feest in een openbaar park wel zo’n goed idee was.

“Ik vind het akelig wat collega Vincent overkomt en leef met hem mee. Maar ik volg hem in zijn standpunt dat we niet mogen terugdeinzen voor zulke intimidatie. Wat mijn feest betreft, alles is veilig en ik voel me hier erg op m’n gemak in het mooiste park van Vlaanderen omringd door zoveel mensen die me genegen zijn”, aldus een ontspannen ogende Annelies Verlinden.

Ze had het idee om gelijkgestemden en vrienden samen te brengen rond de feesttafel opgepikt van VUB-rector Caroline Pauwels, één van haar (onlangs) overleden vrienden en grote inspiratiebronnen. Er waren sympathisanten van CD&V-afdelingen uit heel Vlaanderen, waaronder opvallend veel partijcoryfeeën van vroeger en nu: Kris Peeters, Servais Verherstraeten, Joachim Coens, Inge Vervotte, collega-minister Vincent Van Peteghem, Wivina Demeester en Koen Geens. Ze waren er allemaal. De rest van de aanwezigen bestond uit medewerkers, dorpsgenoten en vrienden in de privésfeer.

Annelies Verlinden spreekt haar vijfhonderd gasten in het park Van Schoten toe, waaronder Kris Peeters (achtergrond). © JAA

Energiecrisis

De hapjes werden verzorgd door Schotense cateraars zoals Pedro Godoy en Lynn Quirijnen van La Cantina. In haar toespraak tot de aanwezigen blikte de gastvrouw terug op haar moeilijke start als minister, waarin ze van crisis naar crisis werd geslingerd. Wat de laatste energiecrisis betreft, zei Verlinden dat ze zich stoorde aan de vele ballonnetjes met wonderbaarlijke oplossingen die andere partijen dagelijks oplaten. “Het is goed dat CD&V’ers de mensen niks op de mouw spelden en alleen de waarheid vertellen. Een onmiddellijk oplossing voor de energiecrisis is er niet”, brak Verlinden even de feestvreugde.

Ze vroeg een applaus voor de vele lokale mandatarissen van de partij die zich in de gemeenteraden overal ten lande inzetten voor de samenleving. Of ze met zoveel respect voor de ‘dorpsstraat’ dan ook zelf kandidaat zal zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2024? “Dat heb ik nog niet uitgemaakt, maar als de partij me dat vraagt, zal ik dat wellicht doen. Waar? In Schoten natuurlijk. Een verhuizing naar Antwerpen is nooit aan de orde geweest.”

De Schotense CD&V is niet de sportiefste afdeling, maar was wel present op de Vrienden van Verlinden en wilde wat graag met de gastvrouw en Jean-Marie Pfaff op de foto. © JAA

Zootje ongeregeld

En dan was het tijd voor het sportieve luik. Daarvoor werd levende legende Jean-Marie Pfaff ingevlogen vanuit Brasschaat. Hij mocht eerst met alle vijftien teams die deelnamen aan de Verlinden Cup op de foto en stelde zich daarna op in het doel om penalty’s van alle Vrienden van Verlinden te stoppen. Die van de gastvrouw ging dus mooi binnen. De Verlinden Cup ging naar het zootje ongeregeld dat ook onder die naam het veld betrad.

Koen Geens trapte niet, maar vond het een boeiend schouwspel. “Annelies Verlinden doet het voortreffelijk, ook op het politieke speelveld”, aldus de voormalige minister van Justitie. “Dat ze briljant is, weet ik van toen ze bij mij colleges volgde op de universiteit. Ze is erg betrokken, kent haar dossiers en spreekt de mensen aan. Dat blijkt ook vandaag in Schoten. Ze zit al hoog, maar kan wellicht nog verder klimmen in de hiërarchie.”

Minister Annelies Verlinden trapt haar penalty feilloos voorbij Jean-Marie Pfaff. ©  JAA

Hij zit erin. Doelpuntenmaker Annelies Verlinden juicht. © RR

Ook collega-minister Vincent Van Peteghem outte zich als Vriend van Verlinden en was helemaal uit De Pinte naar Schoten gekomen. © JAA

De Rode Duivels waren ook present, net als een delegatie van Club brugge. © JAA

De opkomst voor die eerste publieke feest van Annelies Verlinden was behoorlijk. © JAA

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio