Themabeeld. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie plukt 34 bestuurders die onder invloed zijn van alcohol of drugs uit het verkeer

Mechelen, Willebroek -

De politie Mechelen-Willebroek voerde afgelopen weekend opnieuw alcohol- en drugscontroles uit. Van de 1.452 bestuurders die op verschillende plaatsen in Mechelen en Willebroek gecontroleerd werden, bleken er 32 onder invloed van alcohol. Twee chauffeurs reden onder invloed van drugs.

Stijn Van de Sande

In totaal trok de politie van acht bestuurders het rijbewijs in voor een periode van vijftien dagen. Eén van hen was een 25-jarige vrouw. Zij testte positief op het gebruik van cannabis en gaf aan de agenten toe dat ze drie joints gerookt had. Het was niet de eerste keer dat de jonge vrouw tegen de lamp liep. In januari van dit jaar werd ze ook al eens betrapt toen ze onder invloed van drugs én alcohol achter het stuur kroop.

Zeven bestuurders keken veel te diep in het glas en zijn hun rijbewijs ook voor vijftien dagen kwijt. Eén van hen is een Nederlandse vrouw, die haar boete van 1.260 euro onmiddellijk moest betalen, wat ze ook deed. Tien bestuurders kregen een rijverbod van zes uur opgelegd en vijftien chauffeurs mochten drie uur niet rijden. Eén van hen kreeg daar nog een boete bovenop omdat hij het nodig vond om een sigarettenpeuk net voor de voeten van de agenten op de grond te gooien.

Rijbewijs al vier jaar niet meer geldig

“In normale omstandigheden was ook een negende bestuurder zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt geweest”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “De man testte positief op het gebruik van cannabis en amfetamines. Hij gaf toe dagelijks een joint te roken. Zijn rijbewijs bleek echter niet meer geldig sinds mei 2018, toen hij een verval tot sturen kreeg opgelegd. Ook toen omdat hij onder invloed was van drugs. De auto werd ter plaatse ingehouden en de man moet de volledige procedure doorlopen om een nieuw rijbewijs te verkrijgen.”

Verder waren er ook boetes voor chauffeurs die rondreden met een auto waarvan de schouwing vervallen was en werd er een auto onderschept waarvan de nummerplaat uitgewist was. De nummerplaat werd in beslag genomen en teruggestuurd naar DIV ter schrapping. Hij krijgt bovendien een boete omdat hij rondreed met een auto die niet ingeschreven was. (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio