De boodschap is duidelijk.  © Marc Peeters

Stad wil vuilnisbak definitief weghalen

Herentals

In de Rode Kruisstraat in Herentals gaat het achterhoedegevecht tussen het stadsbestuur van Herentals en enkele hardnekkige sluikstorters onverminderd voort.

Aan een straatvuilnisbakje is zopas een bordje verschenen met de melding dat als het sluikstorten niet ophoudt, het bakje definitief zal verwijderd worden. Deze zomer werd de vuilnisbak na herhaaldelijk misbruik al eens tijdelijk verwijderd, maar luttele dagen nadat het bakje was teruggeplaatst, hernam ook het misbruik.

“Ik betreur het ten zeerste dat er geen gevolg wordt gegeven aan de sensibiliseringsactie van de stad en dat enkele individuen hardleers blijven sluikstorten”, reageert schepen Pascal Van Nueten (N-VA). “Het wegnemen van een vuilnisbak in het straatbeeld geniet absoluut niet mijn voorkeur, integendeel. Maar op een bepaald moment is de speeltijd voorbij en moet er opgetreden worden.”

“Met een beetje geluk kunnen we de overtreders eerstdaags nog trakteren op een welverdiende GAS-boete en zo het probleem in de kiem smoren.” (mph)

LEES OOK: Kempense steden bestrijden sluikstorten met extra controles

LEES OOK: De vuilbak is terug en de zakjes ook

LEES OOK: BUURTREPORTAGE. Een ‘vuilnisbakjeswandeling’ door Herentals

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio