Fien Baetens (8) van Heist) probeert de smash van Ellen Vandevelde (1) van Gooik af te blokken © mpics

Heist van Koen Vandeberg verliest ook tweede wedstrijd: “Dit is een leerproces”

De vrouwen van Volley Heist Dames, dit seizoen gepromoveerd uit nationale 3, hebben niet meteen de beste start gemaakt in nationale 2. Na het 3-0-verlies van de openingswedstrijd op Torhout gingen de troepen van trainer-coach Koen Vandeberg nu ook in eigen huis onderuit tegen Gooik (1-3).

“Op Torhout botsten we op een ervaren team waar we met onze jonge groep niet tegenop konden”, zegt Koen Vandeberg. “Nu had ik, zeker na die eerste set, verwacht de punten thuis te kunnen houden.”

Heist nam de beste start en won vrij overtuigend de eerste set.

“Op dat ogenblik verliep alles goed en naar wens en dan hoop je om die positieve flow vast te houden en te kunnen doortrekken in de volgende sets. Iets waarin we aanvankelijk in de tweede set, ondanks de vele opslagmissers, ook slaagden.”

Uiteindelijk lukte dat niet en moest de jonge thuisploeg nadien drie sets op rij het onderspit delven.

“We maakten te veel fouten”, refereert Vandeberg naar het bepalende verlies en mogelijke kantelmoment op het einde van de tweede set, waar Heist een 20-19-voorsprong niet in setwinst kon omzetten. “Als we die set hadden gewonnen, dan pakten we al minstens één punt en zat er misschien meer in. Maar we maakten in die set veel te veel fouten en hadden bij 20-19 de set al afgemaakt moeten hebben. Dat gebeurde niet en dus kregen we nadien het deksel op de neus. Een pijnlijk gevoel en keerpunt in de wedstrijd.”

Heist kwam niet echt in het stuk voor in deel drie en leek ook bij 19-24 in de vierde set uitgeteld.

“Op dat ogenblik toonde het team de nodige veerkracht en knokten we ons in de wedstrijd. We hadden bij 29-28 zelfs de kans om de set binnen te halen, maar een betwistbare scheidsrechterlijke beslissing deed ons de das om”, aldus een ontgoochelde Heistse coach, die beseft dat hij met het huidige team nog werk voor de boeg heeft.

“Enkele weken voor de start van het seizoen haakte mijn beste speelster af waardoor het nu nog niet loopt zoals verhoopt. Het is zoeken en bouwen naar een optimale samenstelling en speelwijze. Zoiets vergt tijd. Dat is een leerproces waar we door moeten. Deze jonge groep heeft wel het potentieel om dat proces tot een goed einde te brengen, alleen is de vraag of we tijdig dat leerproces zullen doorgemaakt hebben.” (mabe)

Vastgoed

Jobs in de regio