Yannick Verlinden van Nijlen (blauw) trapt de bal weg voor Mourad Daoudi van Sint-Lenaarts. © koen fasseur

Yannick Verlinden (Nijlen): “Uiteraard smaakt late gelijkmaker zuur”

Nijlen leek lange tijd op weg om de drie punten thuis te houden tegen Sint-Lenaarts, maar in de laatste minuut liep het nog mis toen de bezoekers uit een voorzet de gelijkmaker konden binnen koppen. Al bij al is het 1-1-gelijkspel een juiste uitslag, maar het late puntenverlies deed uiteraard pijn bij de thuisploeg. Dat gaf ook Yannick Verlinden toe: “Het is zuur als je er zo dichtbij bent”, zegt Verlinden.

Gino Van Looy

In de openingsfase was Sint-Lenaarts het vinnigst en miste het twee uitstekende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Verlinden beseft dat Nijlen daar goed wegkwam.

“Dat is zo, in het begin waren zij beter”, geeft Verlinden toe. “Omdat de ballen er niet ingingen, wisten we dat we ons terug in de match konden knokken. Dat hebben we ook gedaan en we kwamen zelfs op voorsprong via Nesen. Niet dat we zo geweldig speelden, maar we waren wel efficiënt.”

Na de rust eisten de bezoekers het balbezit op zonder al te veel kansen te creëren. Nijlen miste op de counter twee keer de kans om de match te beslissen.

“Ik vond dat we verdedigend echt goed stonden. Echt uitgespeelde kansen kreeg Sint-Lenaarts niet en onze doelman was bij twee afstandspogingen ook bij de pinken. Zelf kwamen we er een paar keer goed uit, maar de efficiëntie die we voor de rust etaleerden, misten we op die momenten. Toch had ik de hele tijd het gevoel dat we die voorsprong niet meer uit handen gingen geven.”

Tot de laatst minuut dan.

“Wij kregen een grote kans, de doelman haalde hem eruit en dan ging de bal naar de flank. Een perfecte voorzet en goed binnen gekopt. Tja, dan kan je door de grond zakken, natuurlijk. Misschien is dat punt niet gestolen voor Sint-Lenaarts, maar als je er zo dichtbij bent, smaakt dat puntenverlies heel zuur. Sint-Lenaarts is een ex-club van mij maar buiten de trainer ken ik er eigenlijk niemand meer. Uiteraard had ik graag gewonnen, want de supporters kennen mij nog wel.”

Met vijf op twaalf vindt Verlinden de start van Nijlen gemiddeld.

“We staan nu middenin het klassement, dat is niet slecht en ook niet heel goed. We verloren nog maar één keer en hadden ook al wel vier punten meer kunnen hebben. We moeten ons nu al richten op de verplaatsing naar Pelt, daar moeten we ook iets proberen te rapen.”

Vastgoed

Jobs in de regio