Lokaal Fonds Mol wil initiatieven ondersteunen die bijdragen aan een inclusieve samenleving. © rr

Lokaal Fonds Mol steunt initiatieven rond inclusie

Mol -

De Stichting Lokaal Fonds wil originele projecten en nieuwe initiatieven in Mol ondersteunen die bijdragen aan een inclusieve samenleving. Geselecteerde projecten kunnen tot 5.000 euro steun ontvangen.

Het Lokaal Fonds ondersteunt sinds 2018 lokale meerwaardeprojecten in Dessel en Mol, als een van de voorwaarden voor het bergingsproject voor laag- en middelactief kortlevend radioactief afval in Dessel.

Zo kregen al tientallen lokale verenigingen en individuen steun toegekend voor bepaalde projecten. Het Uitvoerend Comité van de Stichting Lokaal Fonds doet nu een vierde oproep in Mol, waarbij wordt ingezet op het thema ‘inclusie’. De Stichting Lokaal Fonds maakt voor Mol in totaal 100.000 euro vrij om originele projecten en nieuwe initiatieven te ondersteunen die bijdragen aan een inclusieve samenleving. Inclusie is meedoen in de samenleving ongeacht de noden die je hebt, waarbij je een sociale rol vervult en eigen keuzes maakt.

Molse inwoners, verenigingen en ondernemingen die een idee hebben voor zo’n initiatief, kunnen dat tot 12 december indienen bij Stichting Lokaal Fonds. Nadien beslist een jury of het project al dan niet in aanmerking komt. Geselecteerde projecten kunnen tot 5.000 euro steun ontvangen. Alle informatie, de voorwaarden en de volledige procedure vind je op www.lokaalfonds.be(mto )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio