Jason Adesanya (rechts) houdt Yorgo Van Hove van City Pirates af. Adesanya zette zijn ploeg zaterdagavond al na drie minuten op voorsprong. © Tom GOYVAERTS

Jason Adesanya en Lyra-Lierse pakken eerste driepunter: “Ja, er stond zeker druk op de ketel”

Eindelijk bingo! Vier speeldagen bleef het voor Lyra-Lierse wachten op een eerste driepunter, maar zaterdagavond was het op het eigen Doelvelden in de streekderby met City Pirates toch raak. Met dank aan het koningskoppel Jason Adesanya en Jordy Peffer.

Kurt Guldentops

Jawel, er stond voor Lyra-Lierse best wel wat druk op de ketel tegen de Piraten. De Pallieters waren met een uiterst flauwe één op negen uit de startblokken geschoten en dat bleke cijfermateriaal noopte tot eerherstel. Dat volgde ook tegen City Pirates, dat zeker voor de rust zijn meerdere moest erkennen in de Lierenaars. Na de pauze was het vooral zaak om de zo begeerde overwinning over de streep te trekken.

“We toonden inderdaad twee gezichten”, vond ook Jason Adesanya. “In de eerste helft legden we veel kwaliteit in ons spel, na de pauze toonden we mentaliteit. Het was hoofdzaak om de drie punten op zak te houden, want je voelde toch dat er druk op de ketel stond. Na die één op negen was het al een beetje van moeten voor ons, ook al is het nog vroeg op het seizoen.”

Het was overigens Jason Adesanya zelf die de Pallieters al na drie minuten op rozen schoot.

“Dat doelpunt gaf ons toch wat vertrouwen en rust. In de eerste helft deden we het ook goed, maar die tegengoal zorgde toch opnieuw voor wat onrust en twijfel. Dan merkte je dat de resultaten van de voorbije weken er wat op hadden ingehakt. Vorig seizoen lukten we dan vaak nog die bevrijdende derde goal, maar die bleef deze keer uit.”

Lyra-Lierse moet nu vooral hopen dat de trein definitief vertrokken is en de remonte is ingezet. Dat besef leeft ook bij Adesanya.

“Klopt. Deze prestatie vraagt nu vooral bevestiging, want die ene match wist onze bleke start niet uit. Met Bocholt, Sporting Hasselt en de beloften van KV Mechelen staan we voor een pittig programma, maar een reeks neerzetten is de enige manier om ons terug tussen de mensen te begeven. Dat is toch het opzet. We worden door de concurrentie aanzien als de absolute titelfavoriet. Een rol waar we willens nillens werden ingeduwd. Het is aan ons om die steile verwachtingen ook trachten in te lossen.”

Vastgoed

Jobs in de regio