Mathieu Troonbeeckx, op de foto belaagd door Benjamin Boulenger, had een voet in beide Heistse goals tegen Francs Borains © mpics

Redouan Benhamou en Heist ontfutselen leider eerste punten: “Mijn eerste goal in thuismatch”

Heist won zaterdagavond het felbevochten duel met leider Francs Borains met 2-1. Redouan Benhamou en Mathieu Troonbeeckx zorgden voor de Heistse goals.

gf

“We hebben een prima wedstrijd gespeeld en het plan perfect uitgevoerd”, zegt Reouan Benhamou. “We gaven nauwelijks kansen weg. Buiten het tegendoelpunt en een bal op de paal werd onze keeper niet verontrust. Ons spel gaat in stijgende lijn. Aanvankelijk pakten we wat weinig punten, maar met deze tweede overwinning op rij zetten we toch stappen naar boven in het klassement. Thuis verloren we nog niet. We hebben ook geprobeerd om steeds de voetballende oplossing te zoeken. Bij momenten vond ik ons niet onaardig voetballen.”

Veel doelpunten maakt Benhamou doorgaans niet.

“Als je dan scoort, is dat extra genieten. Ik maakte niet alleen een goal, maar ik gaf ook de assist voor het eerste doelpunt van Troonbeeckx. Mathieu deed bij de tweede goal net het omgekeerde, toen reikte hij mij de bal aan voor mijn doelpunt. Dit is mijn vijfde seizoen voor Heist en ik maakte nooit eerder een doelpunt in een thuismatch. Ik ben heel blij dat we wonnen, we hebben leider Francs Borains de eerst punten ontfutseld en ik vind dat we collectief ook een sterke prestatie hebben neergezet. Dat bleek ook in het laatste kwartier toen we met tien verder moesten na het tweede geel voor Absisan. Toen hebben we er met de hele ploeg de schouders ondergezet. Francs Borains had dan wel meer de bal, maar echte kansen kregen ze niet meer. Als ik alles op een rijtje zet, kan ik deze zege alleen maar heel terecht noemen.”

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL