Enkele spelers van Oppuurs vieren hun overwinning tegen Willebroekse. © Tom GOYVAERTS

Oppuurs klopt Willebroekse: “Met deze ploeg kunnen wij meedoen voor promotie”

FC Oppuurs nam zaterdagavond dankzij doelpunten van oudgediende Willem Van Gool, nieuwkomer Quinten D’Hoey en de onvermijdelijke Lennart Jenart vlotweg de maat van Willebroekse SV met 3-1. Gehinderd door een elleboogblessure speelde Rik Verbiest een minder prominente, maar daarom niet onbelangrijke, rol. “Met deze ploeg kunnen wij meedoen voor promotie”, aldus de Bornemnaar.

Leon Ceulemans

FC Oppuurs zat thuis tegen Willebroekse al bij de rust dankzij een 2-0-voorsprong op rozen. Rik Verbiest schotelde Quinten D’Hoey het tweede doelpunt van de thuisploeg voor.

“Eigenlijk was de assist voor dat doelpunt van D’Hoey mijn enige zinnige actie van de wedstrijd”, klonk het achteraf verontschuldigend bij Verbiest. “In tegenstelling tot de vorige matchen was ik deze keer niet goed. Gelukkig was dat anders met de prestatie van de ploeg, die vooral in de eerste helft uitmuntend was.”

Verbiest kon wel een blessure als excuus inroepen.

“Vroeg in de match maakte ik een ongelukkige val. Daarbij bezeerde ik mijn elleboog. Na de match deed die meer en meer pijn, zodat ik overweeg hiermee zondag naar de spoedafdeling te gaan.”

Dankzij deze tweede thuiszege kan groen-zwart van een degelijke seizoenstart spreken.

“Ik denk dat we een team hebben dat kan meedoen voor de promotie”, meent Verbiest. “Er zijn enkele jongeren bijgekomen die voor een meerwaarde zorgen. Zoals bijvoorbeeld de 21-jarige van Rupel Boom overgekomen Quinten D’Hoey, die vrij gemakkelijk scoort.”

Zelf zit Rik Verbiest, die vorig seizoen de hele terugronde met een blessure aan de kant stond, in een aparte situatie.

“Ik doctoreer sinds kort voor een periode van vier jaar in Groningen”, aldus de 23-jarige wiskundige, wiens broer Paavo op Erasmus is in Finland. “Ik betrek er een appartement en ga daar telkens voor veertien dagen naartoe. Ik probeer thuis bij mijn ouders in Bornem te zijn wanneer een thuismatch op het programma staat. Meetrainen lukt mij dus niet. Dit werd vooraf doorgepraat met onze trainer Niels De Maeyer en de spelers en voorlopig kan dat.”

Yordi De Smet (Willebroekse): “Eerredder was niet meer dan een pleister op een houten been”

Willebroekse SV kwam op het veld van Oppuurs maar weinig in het stuk voor en kon pas bij een 3-0-achterstand tegenscoren. Het doelpunt van de ingevallen Jason Van Eesbeek was nog maar het tweede doelpunt dit seizoen voor Willebroekse. De assist was van aanvoerder Yordi De Smet, die achteraf zijn teleurstelling amper kon verbijten.

“Door het vertrek van zes basisspelers is onze kern erg verzwakt en staan we voor een moeilijk seizoen”, weet de 26-jarige middenvelder uit Niel. “Het is nog zoeken naar evenwicht in ons team. Zo gaven we ook in Oppuurs veel te gemakkelijk goals weg, in geschenkverpakking zeg maar, en bleek nog maar eens dat we aanvallend vrij zwak zijn. Al kwamen wij in de tweede helft, na het doorvoeren van enkele wissels, sterker uit de verf. Wel jammer dat net toen die 3-0 viel, waar volgens mij een onbestrafte fout aan vooraf ging. Het eerreddend doelpunt dat we nadien scoorden, was eigenlijk niet meer dan een pleister op een houten been.”

Mikken op het behoud

De Smet ziet de toekomst, ondanks deze nieuwe nederlaag en het feit dat er nog moet gebouwd worden aan het elftal, optimistisch tegemoet.

“Het voornaamste doel dit seizoen zal het behoud zijn”, zegt hij. “Om daarin te slagen, zullen wij de punten vooral op eigen terrein moeten sprokkelen. Met vijf op negen zijn we daar alleszins al deels in geslaagd. Daar moeten we nu op verder bouwen.”

Vastgoed

Jobs in de regio