Karen Verhestraeten won gisteren met voorsprong de wedstrijd bij de vrouwen elite in Kasterlee. © mpics

Tielense Karen Verhestraeten wint nu ook in Kasterlee: “Ik wil nu vooral genieten”

Geen Karen Verhestraeten zondag aan de start in de veldrit van Beringen. De Tielense, die vorige week nog de Provinciale titel bij de vrouwen elite pakte, koos ervoor om in de Kastelse bossen rond te gaan toeren in het kader van de Cycling Vlaanderen Challenge.

“Je krijgt niet elke dag de kans om in eigen gemeente een wedstrijd at te werken”, verduidelijkte Verhestraeten haar keuze. “De optie om hier van start te gaan, was dus zowel logistiek als verstandelijk de beste keuze. Bovendien is de organisatie hier in handen van Valerie, iemand die ik al jaren ken.”

Nochtans was de 31-jarige sportster meerdere jaren een vaste waarde bij de klassementcrossen. Ondanks het feit dat ze fulltime werkte, verzamelde ze tal van nationale selecties.

“Die tijd ligt nu wel achter mij. Wat nu telt, is vooral genieten op mijn tweewieler. Let wel, als ik ergens een mooie uitslag kan neerzetten, zal ik het niet laten.”

In Kasterlee won Verhestraeten voor de tweede opeenvolgende week.

“Het is de eerste keer dat ik hier kan winnen, al ben ik best diep moeten gaan. Ondanks het feit dat plezier het voornaamste doel is, blijf ik best nog veel trainen. Gelukkig is mijn vriend Brent ook zeer sportief en gaan we quasi altijd samen trainen. Met z’n tweeën in de ochtend of na een zware werkdag vertrekken, gaat gemakkelijker dan dat je alleen de deur uit moet gaan.” (lacht)

Stan Van Looy derde

Nieuweling Stan Van Looy pakte de derde plaats.

“Na Vorselaar is dit meteen mijn tweede opeenvolgende derde plaats van het seizoen”, aldus de Noorderwijkse tweedejaarsnieuweling. “De opkomst van corona en de daaraan verbonden voetbalstop deden me overstappen naar de fiets. Ondertussen heb ik de passie voor het veldrijden flink te pakken. Wout van Aert is mijn idool, al geef ik toe dat ik als Belg ook tevreden ben met de wereldtitel van Remco Evenepoel.”

De favoriete cross van de renner van Acrog-Tormans is deze van de magische Koppenberg.

“Vorig jaar heb ik me daar enorm op geamuseerd, ondanks het feit dat hij best wel zwaar was. Dat hij nu niet meer op onze kalender staat van de nieuwelingen, was dan ook even slikken. Maar geen erg, ik amuseer me zo ook wel voldoende.” (lver)

Vastgoed

Jobs in de regio