Ward Huybs gisteren aan het werk tijdens de cross in Beringen. © BELGA

Kempenaar Ward Huybs stapt vroegtijdig uit Exact Cross in Beringen: “Op een bepaald moment voelde ik me wegdraaien”

Geen winst voor de Kempense renners in de Exact Cross op de mijnsite van Beringen. Met een vijfde plaats presteerde Witse Meeussen prima. Ook de negende plaats van eerstejaarsjunior Axel van den Broek mocht er zijn. Voor Ward Huybs werd het een teleurstellende dag, want hij stapte vroegtijdig uit de wedstrijd.

Lieven Verheyen

“Op een bepaald moment voelde ik me wegdraaien”, verklaart Huybs zijn opgave. “Al is het gissen naar de exacte oorzaak.”

Misschien ligt de oorzaak bij de belabberde zomer die de Herseltenaar heeft doorgemaakt. Een zware val in de Ronde van Namen zorgde ervoor dat de renner van Baloise Trek Lions enkele weken buiten strijd was.

“Ik wil dit niet echt als excuus inroepen, maar dat ik langere tijd de naweeën van die val heb moeten dragen, kan ik niet ontkennen. Toch is dat niet de enige reden, denk ik. Soms leg ik mezelf wat te veel druk op, vrees ik. Graag zou ik eens mijn prestaties van bij de juniores doortrekken bij de beloften. Dat speelt ook wel wat in mijn achterhoofd. Al ga ik mijn hoofd zeker niet laten hangen. Verder werken om een hogere trede te nemen op de ladder, blijft de boodschap.”

Axel van den Broek

Voor Axel van den Broek was het koffiedikkijken hoe hij de overstap van de nieuwelingen naar de juniores zou verteren.

“Wat me de eerste crossen is opgevallen, is de veel hogere snelheid die sommige juniores al kunnen halen”, zegt de renner uit Ravels. “Dat mijn explosiviteit nog niet optimaal is, had ik ingecalculeerd. Ik ben quasi direct overgestapt van de weg naar het veld. Doelbewust en in overleg met mijn trainer las ik pas in het volgende kalenderjaar een rustpauze in. Al zal ik links en rechts natuurlijk wel eens een dagje skippen.”

De 16-jarige renner komt nog steeds uit voor Acrog-Tormans. Onlangs mocht hij met de crossende profs van Intermarché Wanty Gobert Matériaux mee op stage in Spanje.

“Het was een unieke belevenis. Op het moment dat Corné van Kessel en co. de gas vol opentrokken, moest ik passen. Het leven als een echte prof zie ik me in de toekomst graag doen. Na zware trainingsarbeid genieten van rust en een optimale verzorging, is een droom. Ik besef maar al te goed dat de weg nog lang is. Om te beginnen hier bij de juniores.”

Vastgoed

Jobs in de regio