Nick Kuijlaars balt de vuist nadat hij het beslissende derde doelpunt voor Wezel Sport tegen Kampenhout heeft gescoord. © Mpics

Nick Kuijlaars zorgt voor Wezelse verlossing in slotfase

Een week na de 3-2-nederlaag op het veld van ASV Geel zette Wezel Sport deze keer wel de puntjes op de i: 3-1. Kampenhout begon fel aan de wedstrijd, maar de jongens van trainer Wim Mennes namen snel het commando over. Op de echte verlossing was het wachten tot in de slotfase toen Nick Kuijlaars zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde.

Erwin Vandenbergh

Kampenhout probeerde de thuisploeg van bij het begin van de match bij het nekvel te grijpen, maar slaagde er niet in om thuisdoelman Creemers aan het werk te zetten. Op het halfuur klommen de bezoekers toch op voorsprong, maar Wezel Sport hing de bordjes snel weer gelijk.

“Zij begonnen inderdaad fors en daar hadden we in het openingskwartier niet meteen een antwoord op”, blikt Nick Kuijlaars terug. “Excuses daarvoor zijn er niet. We begonnen gewoon niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Na een kwartier kantelde het spelbeeld en kregen ikzelf en ook Kolen wat halve kansen. Jammer genoeg slikten we dan de openingsgoal, die volgens mij niet te wijten was aan een individuele fout. Als groep stonden we op dat moment gewoon verkeerd.”

Halfweg de match hing er toch een 2-1-voorsprong voor Wezel op het bord, nadat kort voor de rust Van de Gevel vanop de strafschopstip succesvol was. Na de pauze wijzigde de stand niet, maar in de slotfase kon Kuijlaars dan toch voor de bevrijding zorgen. De ontlading was groot, niet in het minst bij de doelpuntenmaker zelf. Tot zaterdag scoorde hij nog niet voor Wezel, maar de van Hoogstraten overgekomen aanvaller brak tegen Kampenhout dus de ban.

“Dat doet echt deugd”, aldus de Nederlander. “Ik was al een tijdje op dat doelpunt aan het azen en dat begon dan een eigen leven te leiden. Er valt nu wel wat druk van mijn schouders, maar het belangrijkste is dat we ons misschien onterecht verlies in Geel recht hebben gezet. We moesten lang wachten op die verlossende 3-1, maar in de tweede helft kwamen wij vaker dicht bij de 3-1 dan Kampenhout bij een eventuele gelijkmaker. Eigenlijk zijn we op geen enkel moment in de problemen geweest. De competitie is nog jong, maar we hebben ons debuut in de derde afdeling zeker niet gemist.”

Vastgoed

Jobs in de regio