Een beeld uit de wedstrijd tussen Houtvenne en Betekom met Roel Poukens van Betekom (links) en Thomas Paumen van Houtvenne. © mpics

Lomba Mpiandi en Houtvenne niet langer op kop: “Vergaten op voorsprong te klimmen”

Houtvenne is medeleider af nadat het zaterdagavond op een 1-1-gelijkspel tegen Betekom bleef steken. De ploeg van trainer Ruben Corstjens verdiende de zege, maar veel uitgespeelde kansen kreeg het niet. Ook het slotoffensief, tegen tien man, leverde niet de beoogde driepunter op.

Marc Kempen

“Het was een moeilijke match”, zegt Jordan Lomba Mpiandi. “Zeker in de eerste helft liep alles vrij stroef. Het leek alsof we gestresseerd speelden en dat was eigenlijk nergens voor nodig, want we hadden in de voorbije weken onze kwaliteiten al getoond. Toch zorgden we voor de pauze voor het meeste doelgevaar. Mombongo kreeg de grootste kans, maar hij koos nog voor de assist aan Dequevy. Dat mislukte, maar dat was ook niet de enige mogelijkheid. We vergaten in die fase om op voorsprong te klimmen. Met een 1-0-tussenstand hadden we een totaal andere wedstrijd gekregen.”

Na de pauze toonde Houtvenne zich feller. “Tijdens de rust vroeg de trainer om de complexen van ons af te gooien, beter te combineren en meer duels te winnen. Dat lukte ook, met opnieuw doelgevaar als gevolg. Het doelpunt viel echter verrassend genoeg in ons nadeel. We gaven weinig weg, maar op een stilstaande fase werden we koud gepakt.”

Een minuut later hingen de bordjes alweer gelijk dankzij Lomba Mpiandi. “Ik heb duidelijke verdedigende taken als nummer zes, maar de trainer vraagt mij ook om de aanval te ondersteunen als de situatie dit toelaat. Mijn doelpunt was niet zo moeilijk. Ik stond op de goede plaats om aan de tweede paal binnen te tikken. Het was wel een belangrijke goal omdat we meteen voor een snelle reactie zorgden op die onverwachte tegentreffer. Voor mij is dat ook natuurlijk leuk, want het is mijn tweede goal van het seizoen.”

De 1-1 was meteen het sein voor Houtvenne om nog nadrukkelijker op zoek te gaan naar de volle buit. De driepunter bleef echter uit, ook al moest Betekom tien minuten lang met een man minder voetballen. “We hebben die situatie te weinig uitgebuit”, sakkert de 24-jarige ex-speler van het Waalse Warnant. “We moesten dan ook tegen een muur opboksen en we vonden niet de goede opening. Vervelend, maar met acht op twaalf begonnen we toch goed aan het seizoen. We voelen ondertussen dat we over een goed team beschikken. Alles komt goed.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen