Jouk Vermeeren (rechts) van Hoogstraten duelleert met Mitchy-Yorham Ntelo Mbala van Charleroi. © koen fasseur

Gemiste strafschop van Fallou Fall is kantelmoment voor Hoogstraten: “Als ik de penalty binnentrap, gaan we erop en over”

Hoogstraten leed zaterdagavond thuis tegen de beloften van Charleroi een bijzonder pijnlijke en vooral vermijdbare 1-2-nederlaag. Ongelukkig balverlies van aanvoerder Ruben Tilburgs luidde op slag van rust niet alleen de 0-1 in. Fallou Fall liet vanaf elfmeter ook een uitgelezen kans op de gelijkmaker liggen. Door deze nederlaag blijft Hoogstraten op een schamele drie op achttien steken.

kga

Tot aan de bezoekende openingstreffer was er nochtans geen vuiltje aan de lucht voor de Rooikens.

“Dat maakt het verlies dubbel zo zuur, want deze nederlaag was nergens voor nodig”, zegt Fallou Fall. “We hebben kansen genoeg gehad, maar we zitten helaas met een aanvallend probleem. Zo ontbreekt het aan automatismen en efficiëntie voorin.”

Fall kreeg vlak na de pauze de beste Hoogstraatse kans van de avond, maar hij miste vanop de stip. “Ik deel duidelijk in de offensieve malaise. Zo sta ik dit seizoen nog droog, terwijl het toch mijn belangrijkste taak is om te scoren. Ik ben ervan overtuigd dat we op en over Charleroi waren gegaan als ik mijn penalty gewoon had binnengetrapt. In plaats van 1-1 werd het vijf minuten later 0-2.”

Dat tot grote frustratie van trainer Frank Belmans. “Dit komt bijzonder hard aan”, baalt de Hoogstraatse coach. “Dit was een uitgelezen kans om wat op te schuiven in het klassement. Tegen zo’n ploegen moet je thuis gewoon winnen. We hebben de nederlaag enkel en alleen aan onszelf te wijten. Het is ook niet de eerste keer dit seizoen dat we het zelf weggaven. Op deze manier wordt het een heel zware en lange campagne.”

Vastgoed

Jobs in de regio