Stig Cools gaan in duel met Turnhout-doelman Senne De Fre. Cools scoorde het eerste doelpunt voor Lille United. © mpics

Derby tussen Lille en Turnhout lost verwachtingen in: “De tweede helft leek een eeuwigheid te duren”

De derby tussen Lille United en Turnhout stelde niet teleur. Beide ploegen namen elk een helft voor hun rekening, maar uiteindelijk mocht de thuisploeg juichen na een spektakelstuk. Dankzij deze driepunter nestelt Lille United zich in de buik van het klassement. “Hier had iedereen op voorhand voor willen tekenen”, aldus Stig Cools.

Dennis Rosiers

Het was Turnhout dat gezwind aan de match begon. Toch was het bij de eerste tegenstoot van Lille United plotseling raak. Emre Bostanci vond de mee opgerukte Stig Cools, die de 1-0 tegen de netten ramde. Lille United drukte Turnhout verder achteruit, met vooral Bostanci in een hoofdrol. De Nederlander deed zijn ex-ploeg pijn met zijn strakke voorzetten. Op een van die voorzetten kon Meynendonckx, ook al ex-Turnhout, de 2-0-ruststand op het scorebord zetten met een droge knal in het zijnet. Aanvoerder Stig Cools zag het allemaal graag gebeuren.

“We begonnen echt goed aan de partij”, aldus Cools. “We speelden op alle vlakken een goeie eerste helft. Het is duidelijk dat ons plannetje heeft gewerkt. Toch moeten we niet blind zijn voor de mankementen, want met name de tweede helft was echt niet goed.”

Ander spelbeeld na rust

De rollen waren inderdaad omgekeerd na de pauze. Een gretig Turnhout dicteerde de wet en kwam al snel terug tot 2-1. Lille United zag af tegen het snelle combinatievoetbal van de Binken. Academisch was het allemaal niet, maar uiteindelijk trok Lille United de driepunter over de streep (3-2).

“Na de 2-0 kroop het onbewust toch in onze hoofden om wat in te zakken en in organisatie te gaan staan. Dan weet je dat je tegen ploegen zoals Turnhout in de problemen kan komen, wat ook gebleken is. Toen Gerritsen er op de tegenaanval 3-1 van kon maken, dachten we dat het game over was. Helaas slikten we in de slotfase dan nog een frommelgoal, waardoor het bibberen bleef tot het laatste fluitsignaal. Het was zo’n wedstrijd waarin de tweede helft een eeuwigheid leek te duren.”

Lille United gaf uiteindelijk niets meer weg en boekte op die manier zijn tweede driepunter van het seizoen. Een zege die welkom is voor de promovendus, na twee opeenvolgende nederlagen. Dat besefte Stig Cools na afloop als geen ander.

“Dit doet deugd, zeker ook omdat we de voorbije weken meer verdiend hadden dan de nul op zes die we slikten. Met zes op twaalf mogen we van een degelijke start spreken. Als nieuwkomer in de reeks had iedereen bij ons hier op voorhand voor willen tekenen.”

Tom Proost baalt na nederlaag bij Lille: “In de eerste helft waren we niet op de afspraak”

Na twee opeenvolgende zeges zakte Turnhout met het nodige vertrouwen af naar Lille. De Binken begonnen ook goed aan de wedstrijd, maar na het vroege tegendoelpunt hadden Tom Proost en co. het niet onder de markt in de eerste helft. “We waren gewoon niet op de afspraak. We waren veel te plat en slikten twee vermijdbare goals”, baalde de aanvoerder van Turnhout.

 ©  mpics

Turnhout-coach Dave De Herdt wees zijn manschappen tijdens de rust op hun plichten en dat loonde. Turnhout kwam furieus uit de kleedkamer. Tourki miste een haast niet te missen kans, maar mikte vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer wel tegen de touwen. Tom Proost, aanvoerder bij Turnhout, was zichtbaar tevreden met hoe zijn team in de tweede helft voor de dag kwam.

“In de tweede helft hebben we het echte Turnhout gezien, waarin we Lille hebben weggespeeld. Dan zie je dat we met onze jonge snaken toch onze voet naast een meer ervaren en veel duurder team kunnen zetten. Uiteindelijk is het zuur dat je op die ene fatale counter loopt. “

Geen man overboord voor Turnhout, dat met zes op twaalf degelijke cijfers kan voorleggen.

“Maar toch, we hadden onszelf wat meer ademruimte kunnen geven. De wedstrijd van volgende week tegen Lebbeke wordt voor ons van levensbelang, want daarna treffen we met Belisia en Cappellen twee kleppers. Ach, met deze jonge gasten kunnen we overal punten pakken, daar ben ik van overtuigd”, besluit Proost.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen