Jorunn Somers met de smash namens Zandhoven terwijl Floor Plochaet (11) en Lisa Herman het blok vormen voor Lint. © Tom GOYVAERTS

Nieuwkomer Lint heeft eerste drie punten binnen: “We mikken op het behoud”

Met Lint en Zandhoven stonden afgelopen zaterdag twee teams tegenover elkaar die op de eerste speeldag met lege handen waren achtergebleven. Zandhoven nam de beste start, maar Lint vocht terug om met enkele sterke servicereeksen van Janne Verhaegen de drie punten binnen te halen (3-1).

“Zandhoven is gekend voor zijn goede organisatie en zijn krachtige start”, zegt Diether Vandenbulcke, die als trainer terugkeerde naar Lint nadat hij vorig jaar de titel had gepakt met de mannen van FH Nijlen in Nationale 3. “We probeerden Zandhoven te volgen. Maar wat we voor aanvang van de wedstrijd voor ogen hadden, rendeerde niet. Gaandeweg heb ik bijgestuurd en begon het beter te lopen, al was het allemaal niet academisch mooi. Ik denk dat we vooral Janne Verhaegen dankbaar moeten zijn. Zij serveerde ons in de derde set van 18-22 naar setwinst. En ook toen ik ze in de vierde beurt op een cruciaal moment inbracht, serveerde ze meteen een ace op het bord.”

“Dat is leuk voor ons, maar ook voor haar. Ze was anderhalf jaar buiten strijd met een knieblessure, maar ze werkt keihard aan haar terugkeer. Springen is nog niet aan de orde, maar elke week staat ze daar op training met haar elastiek gedisciplineerd haar oefeningen af te werken en balletjes aan te geven. Of te serveren en daar heeft ze duidelijk de vruchten van geplukt.”

Jonge speelsters

“In de wandelgangen wordt naar Lint en Zandhoven gewezen als de ploegen die het dit seizoen moeilijk zouden kunnen krijgen. Dat kan wel eens kloppen, want we zijn nieuwkomer in de reeks. We hebben bovendien een aantal nieuwe, nog jonge speelsters in te passen. Zaterdag begonnen we bijvoorbeeld met Floor Plochaet als setter, 19 jaar oud en vorig seizoen aan de slag bij Smash Lier in Nationale 3. Dat zijn twee reeksen verschil. Ze heeft het zaterdag goed gedaan, maar dat is niet zomaar vanzelfsprekend.”

“We mikken in eerste instantie dan ook op het behoud. Een tiende of een elfde plaats. Alles wat hoger is, is mooi meegenomen.”

Setstanden: 20-25, 25-22, 25-22, 25-22.

Vastgoed

Jobs in de regio