Themabeeld. © DBA

Zes inbraken en inbraakpogingen in Mechelen in een weekend tijd

Mechelen -

Dieven hebben afgelopen weekend maar liefst zes keer proberen in te breken in een woning in Mechelen. De inbraakpogingen vonden vooral plaats in het centrum van de stad. Eén keer konden de inbrekers effectief iets buitmaken en gingen ze ervandoor met een laptop. De politie is een onderzoek gestart.

Stijn Van de Sande

Nadat eerder de dorpen Hombeek en Leest een tijdlang geteisterd werden door een inbrakenplaag, lijken de boeven hun werkterrein nu meer naar het centrum van de stad te hebben verlegd. Afgelopen weekend werd de politie maar liefst zes keer opgeroepen voor een inbraak of een inbraakpoging in een woning, appartement of fietsenstalling.

Vijf keer draaide de inbraak op niets uit. “Zo hoorde de bewoner van een woning op het Kardinaal Mercierplein lawaai in zijn huis. Toen hij ging kijken, zetten twee inbrekers het op een lopen”, aldus woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek. “En ook op de Koningin Astridlaan werden de bewoners opgeschrikt door lawaai en licht. Zij konden nog één verdachte zien wegvluchten Er werd bij die twee inbraken niets gestolen.”

Laptop weg

In de Onze-Lieve-Vrouwestraat was het wel prijs voor de dieven. Via een niet-slotvaste deur konden ze binnengaan in een appartement op de tweede verdieping. Daar stalen ze een laptop. En ook aan de Dijle, eveneens in het centrum van de stad, probeerden onbekenden binnen te komen in een appartementsgebouw. Ze forceerden een deur, maar konden het gebouw uiteindelijk niet betreden.

Verder was er ook nog een inbraakpoging in een gemeenschappelijke fietsenstalling in de Ivo Cornelisstraat. Ook hier raakte een deur beschadigd, maar kon er niets gestolen worden. Op de Leestsesteenweg werden de inbrekers dan weer opgeschrikt door een alarm, waarna ze zonder buit de vlucht namen. Ze beschadigden bij die inbraakpoging wel een deur en een raam.

De politie onderzoekt de verschillende inbraken en inbraakpogingen en gaat ook na of ze verband houden met elkaar.

LEES OOK: Politie na reeks inbraken: “Sluit altijd goed je ramen en deuren”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio