Seraaj El Mokadem (links) van City Pïrates komt te laat om Maxim Volant van Lyra-Lierse af te stoppen. © Tom GOYVAERTS

Seraaj El Mokadem en City Pirates onderuit tegen Lyra-Lierse: “Onszelf weer in de voet geschoten”

City Pirates liep zaterdagavond op het veld van Lyra-Lierse tegen een tweede nederlaag van het nog prille seizoen aan: 2-1. De Piraten keken binnen het halfuur tegen een dubbele achterstand aan en kwamen die uppercut niet meer te boven. En dus blijven de Antwerpenaren na vier speeldagen met vier op twaalf achter.

Kurt Guldentops

Amper drie minuten waren er gespeeld toen Jason Adesanya City Pirates op achterstand zette. Van een valse start gesproken.

“Dat is echt een werkpunt”, zuchtte Seraaj El Mokadem, die in het verleden vier jaar op de loonlijst van Lyra prijkte. “We kwamen veel te slap uit de kleedkamer, terwijl we goed wisten dat Lyra-Lierse er meteen de beuk in zou gooien. Dat mag in feite niet gebeuren. Het is ook niet de eerste keer dat we aan het begin van een speelhelft meteen een tegentreffer slikken. Het overkwam ons vorige week ook al tegen Berchem Sport, toen we 2-2 speelden.”

En toch had City Pirates nog een felbevochten punt uit de brand kunnen slepen op Doelvelden. Heel snel na de 2-0 volgde immers de aansluitingstreffer en in de slotminuut troffen de bezoekers nog het doelkader.

“We hadden zelf ook het gevoel dat een gelijkspel mogelijk was”, blikte El Mokadem terug. “Het neemt niet weg dat we vooral onszelf weer in de voet hebben geschoten. Die individuele foutjes moeten er dringend uit. We kunnen beter dan hetgeen we in die eerste wedstrijden hebben getoond en dat is frustrerend.”

Met vier op twaalf is City Pirates uiterst matig uit de startblokken geschoten, al maakt El Mokadem zich nog niet te veel zorgen. Met twee thuiswedstrijden op rij, tegen RC Mechelen en Cappellen, hoopt hij het puntentotaal aan te dikken.

“We wachten nog steeds op een eerste thuiszege, terwijl net daar onze sterkte lag in het verleden. We weten dus wat ons te doen staat, ook al krijgen we twee kleppers voorgeschoteld. Er is zeker nog geen paniek. Vorig seizoen gingen we met nul op twaalf van start en kenden we nog een zorgeloze campagne. We hebben voldoende talent in onze groep om een reeks neer te zetten. Daar moeten we nu naar op zoek. Het zal ons toelaten ook met iets meer rust te voetballen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen