Medelinskas van Rupel Boom (links) probeert Ramona Lubelu van Patro Eisden van de bal te houden. © Tom Palmaers

Rupel Boom van doelman Senne Vits pakt eerste punt: “Dit kan een keerpunt zijn”

De nul is van de tabellen. Op bezoek bij het sterke Patro Eisden pakte Rupel Boom zijn eerste puntje van het seizoen, na een scoreloos gelijkspel.

pni

Trainer Stéphane Demets had het mes in zijn elftal gezet na het debacle van vorige week tegen Mandel. Aanvoerder Bourdouxhe werd naar de bank verwezen, net als de al weken zwak presterende Thiel. Verrassender was de keeperswissel, want Juliaan Laverge had de voorbije weken als één van de weinige spelers geen boter op het hoofd. Zo kreeg Senne Vits zijn eerste minuten in de competitie.

“Ik vind het ook sneu voor Laverge want er viel hem de voorbije weken weinig te verwijten”, aldus een eerlijke Vits. “Maar als het niet draait, is het logisch dat de trainer andere zaken gaat uitproberen en daar hoorde dus ook een keeperswissel bij. Ik was uiteraard tevreden, want ik mocht dan wel de bekermatchen spelen, in de competitie zat ik altijd op de bank. En ik ben niet naar Boom gekomen om de nummer twee te zijn.”

De partij op Patro was niet meteen een spektakelstuk. “We hebben vanuit een stevige organisatie gespeeld. Dat was nodig na de zwakke prestatie van vorige week. De ploeg kreeg veel kritiek, niet in het minst van de supporters. Vorig seizoen was al een geen succes en kon de ploeg zich pas op de laatste speeldag redden. En dan beginnen wij nu met nul op twaalf en staan we alleen laatste. Met één punt schieten we op zich niet veel op, maar mentaal geeft dat wel een boost. Eisden is een topper in deze reeks en had net twaalf op twaalf gepakt, dan is een gelijkspel toch een eerste succesje en kan dat voor ons een keerpunt zijn. Volgende week tegen Hoogstraten moet die eerste zege er komen.”

Vastgoed

Jobs in de regio