Steve Bartholomeeussen kroonde zich tot matchwinnaar met twee knappe goals. © koen fasseur

Steve Bartholomeeussen schenkt Eendracht Zoersel de zege: “Veel vertrouwen getankt”

Eendracht Zoersel deed na de nul op negen wat het zo graag wilde: winnen op het veld van ’s Gravenwezel-Schilde. 0-2 werd het dankzij twee mooie goals van Steve Bartholomeeussen. “De voeten blijven op de grond, al was een feestje best verdiend”, klonk het bij de ancien.

Stijn Druant

Een gelijkspel behoorde nochtans best tot de mogelijkheden, want beide teams hielden elkaar in evenwicht. De bezoekers, met Steve Bartholomeeussen op kop, waren echter het meest efficiënt. Een goaltje voor de rust en de dooddoener voor de thuisploeg in het slot van de wedstrijd. Boeken dicht en frustratie alom bij ’s Gravenwezel-Schilde. Bij Zoersel was er zowaar een klein feestje na de deugddoende overwinning.

“Ik heb een fantastisch gevoel”, glunderde Bartholomeeussen. “Zeker omdat we op voorhand wisten dat het lastig zou worden, met lange ballen, power en duels. Maar wisten ook dat we iets moesten rapen. Die 0-2 vind ik dan ook verdiend.”

Bartholomeeussen had natuurlijk ook vastgesteld dat het anders had kunnen lopen. Zoersel ontsnapte net voor de rust aan een rode kaart en ook de thuisploeg versierde her en der halve en hele kansen.

“Qua spel was er evenwicht, maar wij maakten het telkens op de juiste momenten af”, verwees de man van de match naar zijn kopbalgoal in de eerste helft en zijn fraaie dribbel met overhoeks besluiten in het slot. “‘s Gravenwezel-Schilde had kansen, zeker ook na de rust, maar gelukkig was er nog die counter die ik kon afmaken. Anders was het spannend en moeilijk gebleven.”

Ondanks de mindere start van de competitie voelde de middenvelder geen echte druk vooraf.

“Nee, omdat we maar één keer slecht hadden gespeeld. Het geloof was er dus steeds. De opluchting is groot nu, want er komen lastige weken aan. Met deze zege tanken we erg veel vertrouwen.”

Kleine blessure

Bartholomeeussen bleek aan de rust half gehavend aan de enkel, maar ploeterde toch verder. Een klein mirakel dus.

“Ik wist dat ik met mijn ervaring beter verder deed, zeker omdat ik nog redelijk kon lopen. Dat en mijn taken vervullen, meer was de ambitie niet voor die tweede helft. Het is iets meer geworden, zeker met die winninggoal. Maar morgen (vandaag, red.) zal ik het wel erg voelen.”

De doelpuntenmaker van Zoersel kon zo aan een klein zondagavondfeestje beginnen. Of bleven de voeten op de grond in Zoersel?

“Eerst de voeten op de grond, maar een klein feestje mocht ook wel, want dat hebben we zeker verdiend”, besloot Bartholmeeussen met een kamerbrede lach.

Cédric Peeters (‘s Gravenwezel-Schilde): “De echte gretigheid ontbrak bij ons”

Uiteraard heerste er een heel andere stemming bij ’s Gravenwezel-Schilde, dat wel wat kansen had verzameld, maar nooit echt thuis gaf in de zone van de waarheid. Cédric Peeters, de aanvoerder van de thuisploeg, baalde dan ook als een stekker, want ’s Gravenwezel-Schilde blijft zo wat hangen met die drie op twaalf.

“We startten goed en hadden alles in handen”, zei Cédric Peeters, die al snel de ervaren Nico Lansu geblesseerd zag afhaken. “Daardoor viel ons aanknopingspunt weg, wat je toch als een vroeg kantelmoment mag bestempelen. We moesten door het uitvallen van Lansu ook anders gaan spelen”, besefte Peeters, die ook in eigen boezem keek.

“De echte gretigheid ontbrak, zeker op de tweede bal. We stonden er soms bij en keken ernaar. Dat zijn zaken die we in eerste provinciale zeker meer gaan moeten brengen, anders gaat het nog moeilijk worden”, besefte de aanvoerder, die zeker niet gaat panikeren.

“Nee, want we wisten dat dit een moeilijk seizoen zou gaan worden. Bovendien missen we nog drie à vier belangrijke pionnen, dat voel je”, aldus Peeters, die ergens wel op een punt had gehoopt.

“Dat had zeker gekund, zeker omdat Zoersel niet echt veel kansen creëerde. Ze scoorden wel, en hun 0-2 was het tweede schot op doel. Wij raakten de lat, dus 1-1 had gekund, zeker omdat rood voor Zoersel net voor de rust absoluut op zijn plaats was geweest”, verwees Peeters nog naar de mogelijke misser van scheidsrechter Omar El Filali, die slechts geel bovenhaalde.

Vastgoed

Jobs in de regio