Daniel Maderner moest geblesseerd van het veld worden gedragen. ©  BELGA

Taofeek Ismaheel was met een doelpunt en een assist de gevierde man bij geel-blauw.  ©  BELGA

1 / 2
thumbnail: Daniel Maderner moest geblesseerd van het veld worden gedragen. 
thumbnail: Taofeek Ismaheel was met een doelpunt en een assist de gevierde man bij geel-blauw.  

Voetbal Croky Cup URSL Wezet - SK Beveren 0-2

SK Beveren rekent af met Wezet en bekert een ronde verder. “Opdracht volbracht”

Beveren-Waas -

SK Beveren heeft zich niet laten verrassen. Geel-blauw bekert een ronde verder na een 0-2 overwinning op het veld van Wezet. Taofeek Ismaheel was met een doelpunt en een assist de gevierde man bij geel-blauw. “Twee doelpunten en een clean sheet, meer moest dat niet zijn vandaag”, aldus verdediger Dries Wuytens. Enig minpunt: Maderner moest het veld verlaten met een knieblessure.

Wim Houttequiet

Trainer Wim De Decker kon tegen Wezet geen beroep doen op internationals Bateau en Edmundsson. De Beverse oefenmeester had vooraf aangekondigd niet veel wissels door te voeren en hield woord. Met Kablan, Wuytens, Tshimanga en Ismaheel kwamen er vier nieuwe namen in de ploeg. “Toch stonden we nog met een stevig elftal op het veld”, vertelt verdediger Dries Wuytens, die nog eens aan de aftrap mocht verschijnen. “De voorbije jaren was het bekeravontuur altijd van korte duur. Die fout wilden we niet nog eens maken. Al is het nooit makkelijk om tegen een ploeg uit de lagere reeksen te spelen. Voor hen is dat de wedstrijd van het jaar. Ze zijn extra gemotiveerd en voetballen zonder stress.”

Geel-blauw begon sterk aan de wedstrijd en eiste het balbezit op. Na tien minuten stak de Wase club een eerste keer de neus aan het venster. Maderner zocht en vond Ribeiro Costa, maar het schot van de Braziliaanse aanvaller vloog nipt over het doel. Ook een kopbal van Vukotic ging maar net naast het doel. Aan de overkant moest doelman Reus wel ingrijpen na een afgeweken schot van Perseo. Op het half uur liet aanvoerder Hoggas de netten trillen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. SK Beveren bleef aandringen en ging op zoek naar de openingstreffer, alleen was de laatste pass vaak onvoldoende.

In het slot van de eerste helft kwam de thuisploeg nog gevaarlijk opzetten. Doelman Reus stond eerst pal op een poging van Gerits. Niet veel later belandde de bal in het zijnet. Beveren kwam met de schrik vrij. “Daar zijn we inderdaad goed weggekomen”, vertelt Wuytens. “Op achterstand komen, was dodelijk geweest. Dan weet je dat ze een laag blok gaan zetten, waardoor er niet veel ruimte is. Gelukkig viel dat doelpunt niet.”

In de tweede helft schakelde Beveren een versnelling hoger. Eerst liet Ribeiro Costa de openingstreffer nog liggen. Zijn poging strandde op de paal. Het bleek slechts uitstel van executie. Nauwelijks twee minuten later zette Ismaheel de Leeuwen op voorsprong nadat de doelman niet vrijuit ging. Vijf minuten later verdubbelde Maderner op aangeven van Ismaheel de voorsprong na een snelle omschakeling. Nadien speelde geel-blauw de wedstrijd volwassen uit. “Opdracht volbracht”, glundert Wuytens. “Een zuivere 0-2 zege en een clean sheet. Meer moest dat niet zijn vandaag. Soms mochten we iets meer voetballen, al heeft Wezet helemaal geen slechte ploeg. Ze hebben een paar goede voetballers lopen met ervaring. In de eerste helft hielden ze goed stand, maar na rust kwam er iets meer ruimte. Daarvan hebben we geprofiteerd.”

In het Waasland hopen ze nu een eersteklasser te treffen. “Het is altijd fijn om ons te meten met een ploeg uit 1A”, besluit Wuytens. “Dan weten we ook waar we staan als ploeg. Een voorkeur heb ik niet echt. Maar tegen Club Brugge of Genk spelen, zou wel fijn zijn.”

Enig minpunt: Maderner moest het veld verlaten met een knieblessure. De komende dagen moet blijken hoe ernstig de blessure van de Oostenrijkse spits is.

URSL Wezet – SK Beveren: 0-2

URSL Wezet: Mignon, Perseo (84’ N’Guessan), El Harrak, Englebert, Gilon (67’ Bangoura), Gerits (67’ Cascio), Hendrickx, Bonemme, Wilmots (78’ Cavagnera), Legear (67’ Musset), Essikal

SK Beveren: Reus, Kablan, Wuytens, Vukotic, Tshimanga, Luiz (87’ Fall), Van Damme, Hoggas, Ribeiro Costa (60’ Barry), Maderner (87’ Wolff), Ismaheel (69’ Reyners)

Doelpunten: 55’ Ismaheel 0-1, 60’ Maderner (Ismaheel) 0-2

Gele kaarten: 20’ Luiz, 24’ Vukotic, 42’ Maderner, 71’ Van Damme

Scheidsrechter: Thibaut Patris

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio