©  BELGA

Debutant Gumuskaya geeft visitekaartje af bij Westerlo met goal en assist: “Ik twijfelde niet en trapte intuïtief”

Met een doelpunt en een assist kon Mohammed Gumuskaya (21) op een geslaagd debuut terugblikken in de bekerwedstrijd tegen Eendracht Aalst. En hij was niet het enige lichtpunt bij Westerlo.

bdh

LEES OOK. Zwoegend Westerlo pas na verlengingen voorbij amateurclub Eendracht Aalst in Beker van België

De 27-jarige Nick Gillekens deed het prima als vervanger van Sinan Bolat en pakte met enkele uitstekende reddingen uit. Zelfs verloren zoon Kouya Mabea, vorig seizoen nog geregeld basisspeler en dit seizoen niet één keer in de selectie voor een competitieduel, speelde meer dan 75 minuten. Al kon de Ivoriaanse linkerflankspeler zich wellicht niet echt in de gunst van coach De Roeck spelen.

Gumaskaya deed wat wel. Een vaardige middenvelder met een gave traptechniek. Zijn doelpunt - de belangrijke gelijkmaker - en zijn assist voor de goal van Akbunar waren het beste bewijs. “Ik ben blij met mijn debuut”, straalde Gumuskaya. “Met meteen een doelpunt en een assist. Bij mijn goal zag ik de doelman iets voor zijn doel staan. Ik twijfelde niet en trapte op intuïtie. De vrije trap op het einde? Ik riep naar Halil Akbunar en hij dook goed op aan de eerste paal. We deden het in deze bekerwedstrijd allemaal samen en bedank ik alle ploegmaats. Nu kunnen we even genieten en vanaf dinsdag ligt de focus op de wedstrijd tegen Zulte-Waregem.”

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio