©  Joren De Weerdt

Joyce Van Ee verkozen tot meest beloftevolle bokser

Hulshout -

Joyce Van Ee (34) uit Hulshout heeft zondagavond op het gala van de Belgian Golden Gloves in Brussel de bronzen handschoen gewonnen. Dat is de prijs voor meest beloftevolle vrouwelijke bokser. Van Ee is drie jaar prof en werd dit jaar Belgisch kampioen bij de weltergewichten.

Greg Van Roosbroeck

De Kempense noemde de prijs een “mooie erkenning”, maar bleef bescheiden. Ook al werd ze op het podium vergeleken met roemruchte voorgangers als Delfine Persoon, Daniëlla Somers en Oshin Derieuw, de 35-jarige West-Vlaamse die zondag de gouden handschoen voor beste vrouwelijke bokser mee naar huis mocht nemen. “In het boksen hangen de vrouwen allemaal goed aan elkaar”, zei Van Ee, het uithangbord van de Bulls Gym in Berlaar. “Er is veel wederzijds respect.”

Joyce Van Ee werd prof in 2019. Daarvoor was ze samen met partner Stefanie Gruyaert zaakvoerster van brasserie Hof Ter Laar in datzelfde Berlaar. Tot die zaak onherroepelijk in de vlammen ging en Joyce zich opnieuw begon te focussen op gevechtssport, haar passie sinds haar zevende. Inmiddels heeft ze drie professionele kampen gebokst: twee gewonnen, één gelijk. Eigenlijk moest ze eerder deze maand nog een voorbereidingskamp boksen in de bekende O2 Arena in Londen. Door het overlijden van de Britse koningin werd die op het laatste moment afgelast. Nieuwe afspraak op 15 oktober.

LEES OOK. Hulshoutse boksster ziet Londense droom uiteenspatten na overlijden van de Queen: “Mentale opdoffer, maar ik kom sterker terug”

Het gala van de Belgian Golden Gloves vond zondag al voor de tiende keer plaats. Speciaal voor het jubileum had Rocky-acteur Sylvester Stallone een videoboodschap opgenomen. Antwerps bokslegende Sugar Jackson was aanwezig in de zaal, net als Hemiksemnaar Jack Mulowayi, die vorig jaar de Golden Glove of prijs voor beste Belgische bokser kreeg. Die ging dit jaar naar de 29-jarige Limburger Francesco Patera. (grvr)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio