©  BELGA

Spelers van RC Mechelen verlieten het Lisp met opgeheven hoofd: “Kopjes gingen naar beneden na penaltyfase”

Racing Mechelen was zaterdagavond naar Lier afgezakt met één doel voor ogen. “Ons niet laten doen”, weet aanvaller Yasin Mrani. En daar slaagde de oudste ploeg van Mechelen met verve in. “Zeker in de eerste helft konden we ons mannetje staan.”

Dries Van Thielen

Maar bij Racing maakten ze zich ook geen illusies. “Lierse speelt twee klassen hoger én neemt de eerste plaats in. Dat we één helft konden standhouden, stemt ons dan ook al tevreden. Als we hier iets wilden neerzetten, moesten wij een topdag hebben en hopen dat zij steken lieten vallen. Dat was nu niet het geval”, laat coach Greg Vanderidt optekenen in de persbabbel na de match.

Na een evenwichtige eerste helft trof Lierse K. al na twintig seconden raak. Yasin Mrani: “Tja, dat was echt balen. Als die snelle tegengoal niet was gevallen, krijgen we een heel andere wedstrijd. Heb je gezien hoe we ons probeerden terug in de match te knokken?” Inderdaad, Racing Mechelen lukte de aansluitingstreffer, waarbij Mrani geen onbelangrijk aandeel in heeft: “Ik krijg de bal van Spaenhoven. Ik voel de verdediger in mijn rug komen, draai en wissel van kant en dan kopt Kurt (Weuts, red.) mooi binnen. Maar daarna krijgen we die penaltyfase en gaan onze kopjes naar beneden – en zo krijgen we uiteindelijk nog vier goals tegen in een helft.”

Er waren veel Racing-fans afgezakt naar het Lisp. ©  BELGA

Ook wierp Mrani nog een bloemetje naar de 400 meegereisde supporters: “Heb je gehoord hoe luid ze waren? En hoe lang ze van zich hebben laten horen, zelfs toen we achterstonden? Ik denk niet dat er veel ploegen in 1B zo’n aanhang kennen. Dat voelen we zelf ook.”

Coach Greg Vanderidt loofde de prestatie van zijn jongens én is positief over de midweekmatch tegen Cappellen, dat dit seizoen nog geen steek liet vallen. “Tegen de leider recupereren we drie basisspelers die we tegen Lierse niet hadden, waaronder Dries Ventôse.” Wel is het nog onduidelijk of Jens Heyvaert erbij gaat zijn. Hij moest het veld afhinken en na afloop was de ernst van de blessure nog niet duidelijk.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS