Links regisseur Petra Mertens met de affiche, tweede van rechts met het dirigeerstokje Laurens Corluy tussen een deel van de cast. Rechts boven staan de slechteriken.  ©  kma

Twee koren kunnen na twee jaar eindelijk aftellen naar musicalhoogtepunt #gehackt

Westmalle -

Volwassenenkoor Carpe Diem en jongerenkoor Keramiek uit Westmalle maken zich op voor vier spektakelvoorstellingen van ‘#gehackt, de musical’. Al twee jaar werken ze met bijna honderd zangers, zangeressen en muzikanten naar dat hoogtepunt toe.

Kristin Matthyssen

Er wordt nog veel en graag gezongen in Westmalle, want Carpe Diem en Keramiek hebben nog een negentigtal leden, wat veel is in deze tijd. Carpe Diem ontstond rond 1985. In 2011 volgde de eerste musical, De Sneeuwkoningin, in de sporthal van Mariagaarde. Zo’n 1.200 musicalliefhebbers kwamen kijken. In 2016 werd dat nog eens overtroffen met 1.800 bezoekers voor De Witte in het Provinciaal Vormingscentrum. Met #gehackt mikken Carpe Diem en Keramiek op tweeduizend toehoorders, te verdelen over vier voorstellingen.

Picknickend tijdens de repetities. ©  kma

Olifantendracht

Het is een héél zware bevalling geworden, een olifantendracht, want normaal had de cast van #gehackt al twee jaar geleden op de planken moeten staan, maar door corona lukte dat niet. Dat zorgde ook voor problemen met de zaal, want normaal zouden de voorstellingen net als die van De Witte in het Provinciaal Vormingscentrum hebben plaatsgevonden, maar door de verschuivingen zaten ze daar al vol.

Gelukkig kon Carl Mintjens overtuigd worden om een van zijn meubelhallen in de Meirenstraat te laten omdopen tot cultuurzaal. Bezoekers zullen binnenkomen via de hoofdingang van de meubelfabriek waar ook de foyer is. De hal is met zwarte doeken omgetoverd tot cultureel centrum. Er komt nog een grote tribune met vijfhonderd zitjes. Het podium met decor staat er al en is een mix van tien huiskamers, over twee verdiepingen verspreid. Het ziet er fantastisch uit en is door eigen mensen van het koor ontworpen en gebouwd.

 ©  rr

#gehackt is gebaseerd op een bestaande musical, die echter helemaal bewerkt werd. Regisseur Petra Mertens zette het scenario naar haar hand en dirigent Laurens Corluy bewerkte een aantal bestaande liederen en voegde eigen nummers toe.

“Het is een hedendaags stuk geworden vol dans en zang, met een orkest met negen musici”, zegt Petra. “#gehackt vertelt over het leven in een gedigitaliseerde wereld. Maar vanuit de onderwereld komen er slechteriken die via een virus iedereen gelijk willen maken, in een maatschappij waarin niemand emoties heeft. Gaan die plannen lukken? Wie brengt redding? Je mag het wel een soort fantasyverhaal noemen.”

Martijn (10) en Lut (10) zijn de piepkuikens, maar hebben al allebei musicalervaring. Zo speelde Martijn ook al in De Witte.

De voorstellingen zijn op 15 oktober (20u), 16 oktober (14.30u), 21 oktober (20u) en 22 oktober (20u) bij Meubelen Mintjens, Meirenstraat 8 in Westmalle. Tickets (20 euro) via www.gehacktdemusical.be. Wie samen wil zitten met familie en vrienden, kan de tickets best tegelijkertijd bestellen.

Vragen? Mailtje naar tickets.gehacktdemusical@gmail.com

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio