De praalwagen van Corsogroep Mechelen met een knipoog naar het feit dat deze achtste editie eigenlijk in 2020 hadden moeten plaatsvinden. © Joris Herregods

Corsogroep Mechelen sluit Geitestoet in Wilrijk af

Mechelen -

De Corsogroep Mechelen, die onlangs nog indruk maakte met zijn Planckendael-praalwagen in Blankenberge, mocht zondag ook de Geitestoet in Wilrijk afsluiten. Ze deden dat met een knipoog naar het uitstel van twee jaar dat de folkloristische stoet in Wilrijk trof.

Corsogroep Mechelen wist recent op de Bloemencorso in Blankenberge de eerste prijs en publieksprijs in wacht te slepen. Ook de organisatoren van de Geitestoet in Wilrijk weten de creaties van de Mechelaars te appreciëren om hun stoet mee uitstraling te geven. Voor de tweede keer was Corsogroep Mechelen in Wilrijk te gast. “En we hebben al de vraag gekregen voor de volgende editie binnen drie jaar”, zegt voorzitter Michel Staes.

Voor de Geitestoet bouwden de Mechelaars een praalwagen met 40.000 dahlia’s en 5.000 snijbloemen als rozen, gladiolen, anjers en lelies. “Dat deden we samen met de Boonwijkvrienden uit Sint-Gillis Dendermonde, De Brosselkeire uit Aalst en een twintigtal Wilrijkse vrijwilligers.”

Wie de praalwagen in de stoet als slotstuk zag passeren, keek ongetwijfeld even vreemd op. Op de flanken stond in bloemen verwerkt ‘Geitestoet 2020’ te lezen. Maar eens gepasseerd zag je op de achterkant ‘allee 2022’ met daaronder de afbeelding van een mondmasker in bloemen, alluderend op het uitstel door de twee coronajaren van de Geitestoet.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio