De mede-organisatoren van de Landelijke Gilde Halle-Sint-Antonius. Ze hadden onder meer kippen bij. ©  kma

Herfstzon van de partij tijdens jaar- en rommelmarkt van Ferm en Landelijke Gilde

Halle-Zoersel -

Ferm en de Landelijke Gilde van Halle en Sint-Antonius zorgden weer voor een gezellige jaar- en rommelmarkt. Ze hadden zondagvoormiddag geluk met het weer.

De rommelmarkt stond vooral in de Lindedreef. Er was wat antiek, veel speelgoed en kleren en ook unieke glazen. Zo had Frans uit Sint-Antonius speciale glaasjes van het koningshuis mee, waarop onder meer Astrid en Albert I te zien waren, en zelfs een speciaal glas waarop Albert I en rots van Marche-les-Dames staan afgebeeld. “Zelf verzamel ik trappistenglazen van Westmalle”, vertelt Frans. “Voor zo’n speciaal glas van het koningshuis vraag ik tien euro, want dat is iets voor verzamelaars en royalisten.”

De jaarmarkt is traditioneel tijdens de septemberkermis in Halle. Sinds 1922 organiseren de Halse Volksvrienden er de volksspelen op maandag en dinsdag, wat betekent dat het dit jaar een eeuwfeest wordt in de Halse cafés. Zaterdag was er voor het eerst ook een kinderversie van de volksspelen op de terreinen van KFC Halle. Toen het rond 16u droger werd, kwamen er toch nog veel kinderen langs.

De dames van Ferm verkochten onder meer bloemstukken. ©  kma

 ©  kma

Frans met zijn mooie vazen en glazen. ©  kma

Glaasjes voor royalisten. ©  kma

Kermis in Halle. ©  kma

 ©  kma

 ©  kma

 kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio