Cupcakes en kindjes op tweede succesvolle openingsdag KMSKA

Het druilerige weer zaterdag hield vast veel mensen thuis tijdens de eerste dag van het openingsweekend van het KMSKA, maar dat werd zondag ruimschoots goedgemaakt.

De Leopold de Waelplaats baadde in de zon, toen Antwerp Symphony Orchestra vanochtend om 11u de spits afbeet van de tweede festivaldag. Mensen bleven om te brunchen op de terrassen van de horeca rond het museum, of gingen een kijkje nemen op de schildersmarkt Lambermontmartre. Door het goede weer kwam ook de animatie in de tuin van het museum beter tot haar recht. Zo had ook de optocht van fanfare ‘t Akkoord en de majorettes van Majoretski veel bekijks.

 ©  Jan Van der Perre

Rond 16u kregen de aanwezigen tijdens De Schoonste Traktatie van straatartiesten zomaar een ‘schone’ en voor het KMSKA gepersonaliseerde cupcake in handen gestopt. Op dat moment stroomde het podium vol met kinderen uit vier basisscholen van het Zuid voor het liedjesprogramma Iedereen Zingt. Gemeten aan het aantal camera’s die plots de lucht ingingen zaten er in het publiek heel wat fiere ouders. (Lees verder onder de foto’s)

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

 ©  Jan Van der Perre

Het Schoonste Openingsfestival sluit vanavond om 20u af met een gratis concert van Het Zesde Metaal.

(id)

Aangeboden door onze partners